4. kolo
21.09.2024 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Union navázal na výborné výkony i proti české kolonii v Hoffenheimu a získal tři body

Hráči Unionu Berlín porazili ve čtvrtém kole Bundesligy Hoffenheim na vlastním hřišti 2:1 a v novém ročníku německé nejvyšší soutěže zůstali i nadále neporaženi. Tragického vstupu hostů do utkání se na trávníku účastnili Pavel Kadeřábek s Robinem Hranáčem, velmi rychle nabrané dvougólové manko se však nepodařilo zvrátit ani jim, ani střídajícímu Adamu Hložkovi.

Union Berlín usiloval o třetí domácí vítězství v sezoně a po nemilosrdných úvodních šesti minutách nechal hostující Hoffenheim v šoku. Tom Rothe brzy otevřel účet Die Eisernen, když z pozice v pokutovém území zkušeně zakončil. Chladnokrevný Jeong Woo-yeong, který po příchodu ze Stuttgartu nastoupil za nový klub vůbec poprvé, pak téměř okamžitě po rozehrávce vyřadil ze hry obránce a poslal míč do vzdálenějšího rohu Olivera Baumanna.

Pouze obranný zákrok Tima Drexlera na poslední chvíli zabránil Jeongovi znovu skórovat, než Benedict Hollerbach vypustil pokus centimetry nad břevno, když domácí pokračovali v náporu na branku Hoffenheimu. S poločasem na obzoru, Frederik Rönnow byl nakonec nucen jít do akce ve 43. minutě, když zkušeně odvrátil ránu Drexlera na roh.

Když ho manažer Pellegrino Matarazzo poslal na hřiště, aby se pokusil vrátit Die Kraichgauer do hry, střídající Haris Tabakovič po hodině hry zamířil přímo do Rönnowa. O necelých 10 minut později hosté snížili, když Marius Bülter skvěle proskočil kolem Janika Haberera a prudkou ranou překonal Baumanna u jeho bližší tyče. Sporné žádosti Hoffenheimu o penaltu - většinou ze strany Matarazza - s blížícím se koncem zápasu rozhodčí Matthias Jollenbeck nonšalantně odmítl poté, co byl Tabakovič sražen v pokutovém území.

Další vítězství prodloužilo sérii neporazitelnosti Unionu ve všech soutěžích na šest zápasů, a Die Eisernen tak pokračovali v mazání nechtěných vzpomínek na loňský boj o sestup. Matarazzo mezitím po třetí porážce v řadě doufá, že se jeho týmu začne brzy dařit, protože ve středu cestuje do Dánska, kde se v úvodní hrací kolo Evropské ligy utká s Midtjyllandem.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele