1. kolo
24.08.2024 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Freiburgu. (© AFP)

Freiburg rychlé inkasování nepoložilo, úspěšný start nového trenéra zařídil Kübler

Freiburg odstartoval novou sezonu Bundesligy vítězstvím nad Stuttgartem 3:1, a úspěšně tak zahájil éru svého nového trenéra Juliana Schustera. Vítězství, na němž se dvěma brankami podílel Lukas Kübler, navíc znamenalo, že domácí neprohráli už šest zahajovacích zápasů německé nejvyšší soutěže v řadě.

Po odchodu oblíbeného lodivoda Christiana Streicha čekal na Freiburg od sezony 2011/12 první zápas s jiným trenérem na lavičce. Schuster navíc nezačal ideálně, neboť už ve druhé minutě jeho svěřenci inkasovali. Gól to navíc nebyl ledajaký, Ermedin Demirovič se totiž krásně provedenými nůžkami trefil do pravého dolního rohu, čímž dokonale šokoval brankáře Floriana Müllera. Ten se nezmohl na jakoukoliv reakci.

Stuttgart dominoval také po tom, co se ujal vedení, jenže jako druzí se prosadili domácí. Chukwubuike Adamu našel na hranici vápna Küblera, a ten svou krásnou přízemní ránu nasměroval přímo do levého dolního rohu branky. Vyrovnání dodalo Freiburgu na sebevědomí a 10 minut před koncem úvodního dějství mohla být otočka ve skóre hotová. Merlin Rohl ovšem po samostatném úniku trefil jen hostujícího Alexandera Nübela.

Freiburg své snažení nězmírnil ani po přestávce a zanedlouho byl odměněn. Povedený centr kapitána Christiana Güntera dolétl až k Ritsu Doanovi, který už měl v bezprostřední blízkosti od branky lehkou práci. S hosty to v tu dobu šlo od desíti k pěti a už za dalších sedm minut inkasovali znovu a opět se o to postaral Kübler. Krajní obránce se vyšplhal nejvýše na rohový kop Vincenza Grifa a hlavou balon uklidil k levé tyči.

Domácí se po této situaci dostali definitivně do sedla a ve zbytku duelu na trávníku jasně kralovali. Čtvrthodinu před koncem mohl přidat čtvrtý gól Roland Sallai, jeho pokus ovšem skončil jen těsně vedle levé tyčky. Freiburg už si poté zbytek duelu pohlídal, a ideálně tak navázal na jasnou výhru z úvodního kola DFB Pokalu.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele