24. kolo
15.03.2009 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfB Stuttgart 4:0

Čtyři góly v síti Jense Lehmanna znamenaly první bundesligovou prohru pro trenéra Stuttgartu Markuse Babbela. Schwaben tak pomalu začínají ztrácet kontakt na špičku, Brémy se dotáhly k Dortmundu na rozdíl dvou bodů.

Trenér domácích Thomas Schaaf udělal po vítězném utkání se St. Etienne (1:0) hned několik změn. Nalda, jenž stále pyká za vyloučení v utkání s Bayernem, nahradil v obraně Prödl, zraněného Jensena v záložní linii nahradil navrativší Özil, Tziolise ze sestavy vytlačil Niemeyer a v útoku nahradil Almeidu Rosenberg. To trenér hostí Markus Babbel musel řešit jen nahrazení Niedermeiera Arturem Bokou.

Oba týmy začaly velmi disciplinovanou hrou. Werder byl již jako tradičně o něco lepší v kombinaci, jenomže do zakončení se dostával málokdy. Stuttgart vycházel ze zabezpečené obrany, což bylo vzhledem ke konečnému výsledku paradoxní. Do první šance se ve 13. minutě dostal obránce bělozelených Boenisch, jenomže míč nasměroval pouze do boční sítě. Byla to však poslední akce Boenische v zápase - zraněného Pasanena totiž nahradil Tošič a samotný Boenisch putoval na místo defenzivního štítu.

V minutě dvaadvacáté pronikal do pokutového území Pizarro, na krku mu doslova visel Boka, jenomže sudí Perl si toho nevšiml - Werder se měl právem na co zlobit. Jenomže v 34. minutě se potvrdilo, že trpělivost růže přináší. Khedira fauloval těsně před pokutovým územím a s přímým volným kopem si s lehkostí sobě vlastní poradil čtyři zápasy mlčící Diego. Pro Stuttgart to byla rána z nebes, dopředu se mu nedařilo a Werder dokázal to, co se mu v minulých zápasech příliš nedařilo - jít do vedení jako první.

Na začátku druhého poločasu se trenér hostí odhodlal k oživení hry, když na hřiště poslal Laniga a Gebharta. Jenomže co to bylo platné, když se Werder mohl znovu radovat v 53. minutě. Pizarro z nějakých třiceti metrů napřáhl a Lehmann byl bezmocný.

Stuttgartu, pokud chtěl ještě pomýšlet na nějaký bodový zisk s Weserstadionu, nezbývalo nic jiného než zcela otevřít hru. Gomez byl nevýrazný, stejně tak Marica, a proto přišlo střídání Schiebera za rumunského reprezentanta.

Oba dva útočníci byli však nadále nevýrazní a navíc neefektivní. Pravým opakem dnes byl Markus Rosenberg, jenž dostal přednost před Hugem Almeidou. Poprvé jej po hodině hry vyzval k běhu za obranu Diego - švédský útočník posledního muže VfB Lehmanna propálil mezi nohy a poslal zápas k samotnému dohrávání.

Jenomže to nebylo vše - cca čtvrthodiny před koncem poslal nádherným míč za obranu Tziolis (byl tři minuty na hřišti) a zabiják s číslem 9 na drese tentokrát potrestal nedůslednou obranu hostí vedle spanilé nohy Jense Lehmanna.

Stuttgart hrubě nezvládl hru vzadu a tvrdě na to doplatil, zato Brémy konečně zužitkovaly svůj útočný fotbal a potěšily 32 272 přihlížejících diváků.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele