3. kolo
30.08.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paolo Vanoli (© AFP)

Turín potvrdil parádní vstup do sezony výhrou v Benátkách a je v čele Serie A

Po skalpu Atalanty Bergamo a bodu z horké půdy na AC Milán vyhráli fotbalisté FC Turín ve 3. kole Serie A díky gólu stopera Saula Coca z 86. minuty na hřišti nováčka z Benátek 1:0 a ujali se průběžného vedení v tabulce. V součtu s minulou sezonou tak Turín neprohrál už sedmý zápas v řadě.

Fotbalisté Benátek byli při úvodním výkopu na Stadiu Pier Luigi Penza přivítáni ohlušujícím potleskem, protože se sem poprvé od května 2022 vrátil prvoligový fotbal. Mohli jít do vedení, srbský brankář Turína Vanja Milinkovič-Savič se však blýskl po střele Hanse Nicolussiho Caviglii z hranice pokutového území parádním zákrokem.

Poté se poprvé ukázali i hosté. Letní skotská útočná posila ze Southamptonu Ché Adams mířil k tyči, finský gólman Benátek Jesse Joronen však jeho pokus vyrazil. Na konci poločasu mohl otevřít skóre kolumbijský kapitán Turína Duván Zapata, v dobré pozici však hlavičkoval vedle.

Po přestávce Joronen nejprve zlikvidoval hlavičku Ivana Iliče, poradil si i s dorážkou Samuele Ricciho. Na druhé straně mohl z brejku skórovat opět Caviglia, odchovanec Juventusu však ve velké šanci z deseti metrů bránu přestřelil.

A tak v 86. minutě přišlo po rohu Adama Masiny rozhodnutí. Nejvýše se do vzduchu dostal stoper z Rovníkové Guiney Coco a hlavičkoval přesně. Hostující býci dovedli zápas do vítězného konce a potěšili tak kouče Paola Vanoliho, který před působením v Turíně trénoval právě Benátky. Turínští se tak minimálně do konce pátečního večerního duelu Inter Milán - Atalanta Bergamo dostali do čela tabulky.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele