5. kolo
21.09.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Gianluca Busio (© AFP)

Benátky se vynořily ze dna tabulky, na domácí půdě přehrály Janov

Benátky na domácím hřišti v rámci 5. kola Serie A porazily Janov 2:0, díky čemuž si připsaly první ligovou výhru a vyhouply se ze dne tabulky. Janov naopak po úvodních kolech mírně strádá a prohra s Benátkami je považována za zklamání.

Ač se aktivněji jevil v prvních minutách hry Janov, byli to Benátčané, kdo mohl jít do vedení. Ridgeciano Haps napřáhl z hranice pokutového území, svůj pokus ale vyslal vysoko nad břevno. Na druhé straně pak trefil boční síť z protiútoku Vitinha. Šance na obou stranách pokračovaly, rakouský stoper ve službách Benátek Michael Svoboda našel dlouhým diagonálním míčem v pokutovém území Gianlucu Busiu, ten ovšem stejně jako Haps mířil nad.

Ve druhém poločase začaly padat branky. Nejprve v 58. minutě neproměnil penaltu Joel Pohjanpalo, o pět minut později se však po hezké souhře prosadil Busio, který tak napravil zaváhání z první půle. Benátky pokračovaly v tlaku a šly si pro vítězství. Janov se k útočným akcím dostal až v závěrečné desetiminutovce. Všechny snahy hostujícího celku utnul v 85. minutě Pohjanpalo, který si po individuální akci vynutil druhou penaltu, kterou zpečetil vítězství domácích.

Benátky se díky třem bodům vyhouply z úplného dna až na průběžné 14. místo. Janov zůstává jedenáctý.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele