5. kolo
21.09.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Nikola Krstović v utkání s Parmou (© AFP)

Lecce si ve večerním duelu na Parmě nepochutnalo. Hosté předvedli neskutečný comeback v nastavení

Hráči Lecce remizovali v pátém kole Serie A s Parmou 2:2. Důležitý moment nastal ve 32. minutě, kdy Patrick Dorgu svým gólem určil ráz utkání. Na konečné směřování zápasu ale nakonec měly výrazný vliv červené karty, jedna na každé straně, které rozhodčí udělil nedlouho po začátku druhé půle. Většího prostoru na hřišti využili hosté v nastavení, kdy dvěma trefami dokázali kompletně zaskočit defenzivu jihoitalského celku.

Domácí se v předchozích sedmi ligových střetnutích se trefili pouze jednou, což byla nelichotivá série, která se táhla od minulé sezony, a tak fanoušky Lecce nudná první půlhodina bez gólových akcí pravděpodobně ani nepřekvapila. Zdálo se, že Parmě nehrozí žádné nebezpečí, když Ylber Ramadani sebral míč u půlící čáry, následně narýsoval prudkou přihrávku, ta prošla na Dorga, který v klidu překonal Ziona Suzukiho.

Pouhé dvě minuty po návratu ze šaten hrozilo, že červená karta pro Frédérica Guilberta změní ráz zápasu. O 10 minut později dostal červenou kartu i střídající Matteo Cancellieri, který zůstal osamocen vzadu a na hranici pokutového území špatně načasovaným skluzem srazil Dorga. K neštěstí Parmy se po volném přímém kopu prosadil Nikola Krstovič, čímž naklonil rovinu výrazně ve prospěch domácích.

Zdálo se, že tento dvojitý úder tým Fabia Pecchii vyřadil z provozu. Lecce mělo spoustu šancí přidat třetí gól, ale byli to hosté, kteří v nastaveném čase snížili zásluhou Pontuse Almqvista, jenž se dostal k odraženému míči v pokutovém území. Neskutečné se stalo reálným o pár vteřin později. Antoine Hainaut totiž strhl záři reflektorů na svou osobu a srovnávacím gólem z 95. minuty donutil Lecce zpytovat své svědomí za promarněné šance.

Lecce je nyní neporaženo ve třech po sobě jdoucích duelech, ale pachuť za ztracené dva body byla na svěřencích Lucy Gottiho po závěrečném hvizdu zřejmá. Co se týče Parmy, tak ta odčinila neúspěch z prvního venkovního zápasu v Neapoli, kde naopak ona inkasovala dva kruté direkty v závěru.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele