8. kolo
20.10.2024 15:00 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© Maurizio Lagana / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Fiorentina šesti góly smetla Lecce, dvěma góly se na tom podíleli Colpani a Cataldi

Fiorentina zvítězila v osmém kole Serii A na hřišti Lecce přesvědčivě 6:0, když se o drtivé vítezství hostů postarala zejména dvojice záložníků Andrea Colpani a Danilo Cataldi. Dohromady se postarali o čtyři branky v síti domácích, kteří hráli po vyloučení na konci prvního poločasu o deseti. La Viola v posledních pěti zápasech napříč všemi soutěžemi neprohrála a jen dvakrát inkasovala.

Reprezentační přestávka přišla pro Lecce jako na zavolanou, protože za sebou mělo sérii pěti zápasů bez výhry. V tomto utkání však ke zlepšení nedošlo, neboť Giallorossi prohrávali už po 20 minutách. O gól se postaral italský reprezentant Cataldi, který vstřelil svůj první gól za Fiorentinu v této sezoně úžasnou ranou z první z hranice pokutového území.

Deset minut před koncem prvního poločasu prohrávali domácí již o dvě branky. Tentokrát se o gól postaral Colpani poté, co Wladimiro Falcone dokázal míč vyrazit pouze před sebe a Colpani z hranice pokutového území napálil odražený míč do pravého dolního rohu. Jakékoli naděje pro Lecce zhasly, když se tým Luky Gottiho ocitl před přestávkou o deseti poté, co Antonino Gallo dostal po faulu červenou kartu. Ta však nebyla jediným trestem. Cataldi se ujal volného přímého kopu a střelou do pravého horního rohu zajistil svěřencům Raffaela Palladina před přestávkou výrazné vedení.

Gotti udělal o přestávce tři změny v naději, že se mu podaří napravit problémy svého týmu. Ukázalo se však, že to příliš nepomohlo, a Fiorentina devět minut po přestávce vsítila gól počtvrté, když Colpani z voleje vypálil přesně pod břevno. Pátou branku přidala La Viola po necelé hodině hry, kdy se prosadil Lucas Beltrán z hranice velkého vápna.

Fiorentina pokračovala v útočení a necelých 20 minut před koncem utkání přidala šestý gól, když Fabiano Parisi poslal odražený míč pod břevno. La Viola od té chvíle utkání kontrolovala, připsala si třetí vítězství v Serii A v posledních čtyřech zápasech a v ligové tabulce se vyšplhala na páté místo. Lecce se naopak nadále trápí, Giallorossi se nacházejí na 18. místě a poslední tři ligové zápasy prohráli, aniž by vstřelili jediný gól.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele