7. kolo
05.10.2024 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Fanoušci Udinese. (© AFP)

Udinese si v domácím prostředí poradilo s Lecce a posunulo se na druhou příčku Serie A

Udinese v utkání sedmého kola Serie A zvítězilo v domácím prostředí nad Lecce 1:0, když se z přímého kopu trefil Jordan Zemura. Domácí se tak minimáĺně dočasně posunuli na průběžnou druhou příčku italské nejvyšší soutěže.

Historie vzájemných utkání mnoho zábavy pro diváky neslibovala, z posledních šesti duelů pouze v jednom padly více než dvě branky. Přesto se v úvodu utkání objevily nadějné záblesky šancí, když pokus domácího Christina Kabaseleho z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Wladimiro Falcone a Lorenzo Lucca z dorážky střílel vedle. Na druhé straně proti voleji Ylbera Ramadaniho vytáhl pohodový zákrok Maduka Okoye a Patrick Dorgu z ostrého úhlu přestřelil.

Udinese bylo velmi blízko k vedení, ale hlavička Christiana Kabaseleho skončila na břevně a Zemura po přihrávce Jespera Karlströma střílel vedle. Svěřenci Kosty Runjaiče zakončili první poločas důrazně a opět je zastavilo břevno, když se dalekonosný pokus Oiera Zarragy předtím, než trefil tyč, odrazil od Federica Baschirotta. Lecce však také zahrozilo, když po brejku střílel z dálky Antonino Gallo, jeho pokus však mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

Runjaič o přestávce osvěžil útok příchodem Keinana Davise a Angličan se téměř okamžitě mohl prosadit, avšak jeho pokus uvnitř pokutového území po Zemurově přihrávce zablokoval Baschirotto. Zimbabwský reprezentant byl jedním z klíčových protagonistů Udinese směrem dopředu a odměnou mu bylo otevření skóre. V 76. minutě skvěle zakroutil volný přímý kop kolem nehybného Falconeho.

Výsledek navázal na skvělou bilanci Udinese na domácí půdě, kde nyní Bianconeri vyhráli pět z posledních šesti soutěžních zápasů a vyšplhali se na průběžné druhé místo. Giallorossi naopak v této sezóně dokázali vstřelit pouhé tři ligové góly, což je nejnižší počet branek v TOP pěti velkých evropských soutěžích.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele