6. kolo
28.09.2024 15:00 CET
2 : 3
(1:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Gól po 40 sekundách nastartoval cestu Interu Milán do první trojky, dvakrát se trefil Martínez

Inter Milán vyhrál v šestém kole Serie A na hřišti Udinese 3:2 a vyšvihl se v neúplné tabulce na třetí místo. O tom, jak důležitý byl zápas pro Nearazzurri, hovoří čas první branky, kterou vstřelil už po 40 sekundách Davide Frattesi. Další dvě branky Interu přidal útočník Lautaro Martínez, jenž vsítil své první góly v letošní sezoně Serie A.

Hned v úvodní minutě vysunul Matteo Darmian po průniku soupeřovou obranou Frattesiho, který uklidil míč podél brankáře Maduky Okoyeho k levé tyči. Pro Nerazzurri se jednalo o čtvrtý ligový gól během úvodních 10 minut v této sezoně. Inter pak měl v úvodních 30 minutách téměř úplnou kontrolu nad utkáním, ale Martínez ani Frattesi obrovské příležitosti neproměnili.

Zákonitě tak Udinese těsně před pauzou vyrovnalo, když Christian Kabasele po křižném pasu Jordana Zemury překonal Yanna Sommera. Vzápětí však Martínez poslal Inter opět do vedení, když zužitkoval přesnou přihrávku Federica Dimarca.

Pouhé dvě minuty po přestávce zdvojnásobil Martínez vedení Interu. Marcus Thuram se zbavil obránce a přihrál kapitánovi Interu, který se trefil mimo dosah Okoyeho. Udinese mohlo snížit, pokusy Oiera Zarragy a Kabaseleho však obrana Interu zablokovala. Deset minut před koncem však hosté přece jen inkasovali, když střídající Lorenzo Lucca udělal kličku Sommerovi a zdramatizoval duel. Hosté si však třetí výhru v sezoně pohlídali.

Po prohře 0:3 na hřišti AS Řím minulý víkend utrpělo Udinese druhou porážku v řadě. Naopak tým Simoneho Inzaghiho se po třízápasové sérii bez vítězství dotáhl na překvapivého lídra soutěže z Turína.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele