3. kolo
01.09.2024 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Fanoušci Udinese (© AFP)

Dominující svěřenci Fábregase dostali lekci z produktivity. Udinese nadále drží neporaženost

Como se v rámci třetího kola Serie A stále nedočkalo výhry, na hřišti Udinese padlo 0:1. Svěřenci Cesca Fábregase se prezentovali nebojácným stylem hry, dominance se však nesešla s efektivitou. Le Zebrette tak šli proti chodu hry do vedení v závěru první půle, na což hosté sídlící poblíž malebného jezera nedokázali odpovědět. Nepomohla jim ani výhoda pokutového kopu v samotném závěru, kdy zklamal Patrick Crutone, jenž za klub nastupoval i v druhé lize.

Oba týmy měly v úvodu utkání šance na brzké vedení. Nejprve Andrea Belotti z Coma v příležitosti netrefil branku a na druhé straně domácí Kingsley Ehizibue přestřelil. Byli to však hráči Cesca Fabregase, kteří brzy začali přebírat iniciativu, jelikož jejich svižný fotbal dokázal využívat díry v obraně domácích.

Problémem Coma však bylo nepřesné zakončení, které znamenalo, že se jim nepodařilo svůj tlak zúročit. Lucas Da Cunha byl blízko svým dalekonosným pokusem, nedlouho poté Belotti hlavičkoval vedle tyče. Naopak domácí se své šance chopili, když Ehizibueho centr z pravého křídla přesně našel Brennera, který dokázal překonat Pepeho Reinu a poslal Friulani do vedení.

Como následně málem udeřilo v závěru poločasu, když Gabriel Strefezza z dálky těsně přestřelil. Hned na úvodu poločasu druhého měl po rohovém kopu Marc-Oliver Kempf šanci vyrovnat, ale Maduka Okoye byl připraven.

Pro Fabregase to byl známý příběh. Como po návratu do Serie A předvádí dobré výkony, ale zatím se mu je nedaří promítnout do výsledků. Ve snaze zvrátit zápas ve svůj prospěch vystřídal Fabregas několik hráčů, včetně Maxima Perroneho, který zahrozil, když zůstal nepokrytý v pokutovém území. Šanci však neproměnil a už se zdálo, že Como znovu přijde o všechny tři body.

To platilo až do chvíle, kdy byla po kontrole videorozhodčího nařízena penalta za ruku Martína Payera. Patrick Cutrone však klíčovou penaltu promarnil a Udinese nakonec zápas dotáhlo do vítězného konce. Výhrou tak vyrovnalo svůj nejlepší start do sezony Serie A v tomto století.

Autor: Livesport.cz / Matthew Jones

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele