2. kolo
25.08.2024 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Turína FC (© AFP)

Turín na domácím hřišti udolal Atalantu. Hosté v závěru nedali penaltu

Hráči Turína pokračují v působivé sérii, když po nedělním klání s Atalantou na vlastním stadionu z posledních 15 zápasů prohráli pouze jednou. Dramatický duel rozhodl ve prospěch domácích skotský útočník Ché Adams.

Turín, který zakončil minulou sezonu osmi výhrami v osmi domácích zápasech v řadě, začal aktivně. Valentino Lazaro však promarnil stoprocentní příležitost, když v souboji jeden na jednoho s brankářem Atalanty Marcem Carnesecchim poslal balón na tribunu.

Na opačné straně donutil k zákroku domácího gólmana Vanju Milinkoviče-Saviče letní posila Atalanty Mateo Retegui, který se stal oblíbeným mezi fanoušky severoitalského celku poté, co se v úvodním kole nového ročníku Serie A proti Lecce prosadil hned dvakrát. Jako první se v zápase gólově prosadila Atalanta, když v 26. minutě poslal hlavičkou míč do sítě domácího gólmana Davide Zappacosta.

Atalantě nicméně vedení vydrželo pouze 5 minut, když Ivan Ilić využil zužitkoval přesnou přihrávku za obranu od Adamse a vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase byl Turín blízko k tomu, aby zápas otočil, ale skvělý obranný zákrok Isaka Hiena zajistil, že oba celky šly do kabin za vyrovnaného stavu.

Domácím však stačilo pouhých pět minut druhého poločasu, aby dokonalo obrat, když Adams zaznamenal svou první trefu za Turín. Svěřenci Paola Vanoliho měli navrch a krátce před hodinou hry se zdálo, že fotbaloví bohové jsou na jejich straně, když Retegui trefil břevno a Milinković-Savić posléze dokázal usměrnit hlavičku Maria Pašaliće mimo nebezpečí.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce, která intenzitou navázala na první poločas, nejdříve Adams otestoval pozornost Carnesecchiho. O chvíli později Atalanta znovu trefila brankovou konstrukci, tentokrát po střele Charlese De Ketelaereho. V samotném závěru Atalanta dostala příležitost odnést si ze zápasu alespoň bod, nicméně chorvatský útočník Mario Pašalič nedokázal nařízený pokutový kop proměnit, když Milinković-Savić odhadl směr jeho střely.

Turín dokázal v posledních 10 vzájemných zápasech svého nedělního soka porazit teprve podruhé, díky čemuž si zároveň dokázal udržet v novém ročníku Serie A neporazitelnost. Atalanta bude usilovat o nápravu v další kole, ve kterém ji čeká mistrovský Inter Milán.

Autor: Livesport.cz / Christopher Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele