7. kolo
04.10.2024 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Scott McTominay (© FRANCESCO PECORARO / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Conteho talisman Lukaku nadále přináší Neapoli úspěchy. Como podlehlo adeptovi na titul

Neapol zvítězila v sedmém kole Serie A proti nováčkovi z Coma 3:1. Utkání hrané na Stadio Diego Armando Maradona si podmanil Romelu Lukaku, za jehož akvizici silně loboval kouč Antonio Conte. Belgičan mu důvěru splatil dalším gólem a dvěma asistencemi proti svěřencům Cesca Fábregase, díky čemuž Azzurri obhájili průběžnou první příčku.

Svěřenci Conteho, kteří se díky vydařené formě nacházeli na čele tabulky Serie A, neztráceli proti nováčkovi čas. Pozici na vrcholu italské nejvyšší soutěže si upevnili po neuvěřitelných 25 sekundách. Scott McTominay, který se již stal miláčkem fanoušků v Neapoli, obdržel míč od Lukaka, otočil se kolem stopera Alberta Dosseny a poté zamířil přesně k tyči. Přestože Como inkasovalo dosud nejrychlejší gól sezony, nezanevřelo na svůj původní herní plán. Razantní pokusy z dílny Gabriela Strefezzy a Nica Paze však mířily těsně vedle.

Poté, co si Paz prvním pokusem seřídil mířidla, měl obrovskou smůlu, že se jeho další dalekonosná střela odrazila od tyče. Neapol sice od srpna v žádné soutěži neinkasovala, nedokázala ovšem odolat tlaku, který na ni Como vyvíjelo v úvodu utkání. Máximo Perrone posunul míč na Strefezzu na hranici pokutového území a Brazilec zakončil mimo dosah Elia Caprileho, který byl poprvé v neapolských barvách překonán.

Conte musel mít pro své hráče o přestávce několik ostrých slov, protože do druhého dějství vtrhli odhodlaní a brzy za to byli odměněni. Po nepřesné přihrávce Marca Olivera Kempfa se domácí dostali do útoku a Mathías Olivera byl Sergim Robertem zastaven jen za cenu faulu, což Lukaku potrestal z penalty. Poté se na hřišti rozlévala vášeň a Como mělo štěstí, že byl Strefezza ušetřen červené karty a Neapol nekopala další penaltu poté, co Alberto Moreno strčil do Chvičy Kvaraccheliji.

Navzdory celkově dobrému výkonu Como neudělalo dost pro to, aby si v závěrečné fázi zasloužilo vyrovnat, branku tak vstřelila znovu Neapol. Belgický útočník si připsal další asistenci, když vyzrál nad Kempfem a přihrál střídajícímu Davidu Neresovi, který svou střelu umístil pod gólmana Emila Audera. Šesté vítězství ze sedmi zápasů upevnilo Neapol v čele Serie A, čímž dali svěřenci Conteho zapomenout na hrůznou prohru 0:3 s Veronou v prvním kole. Na druhé straně slušný výkon nepřinesl týmu od malebného jezera kýžené body, fanoušci Coma si však mohou všímat pokroků v osobitém stylu hry.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hachim Mastour

No ja by som úprimne doprial titul Neapolu. Lebo z Conteho sa robí tragéd. Nie je totižto teraz žiadané vyhrávať tituly a trofeje, ale byť čo najmladší a "budovať projekt"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele