2. kolo
25.08.2024 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Kvaracchelijova show přispěla k první výhře Neapole v Conteho éře

Antonio Conte si připsal první vítězství v roli trenéra Neapole, když jeho svěřenci ve druhém kole Serie A porazili na domácím hřišti Bolognu jasně 3:0. Novému lodivodovi Gli Azzurri vykouzlil úsměv na tváři především výkon Chviči Kvaraccheliji, jenž gólem a asistencí výrazně přispěl k neapolskému úspěchu.

Conte se v poslední době zapotil nejen kvůli vysokým jihoitalským teplotám, ale také v souvislosti s drtivou porážkou z úvodního duelu nového ročníku na hřišti Hellasu Verona. Stejně jako tehdy se ani tentokrát neobjevil v sestavě Partenopei Victor Osimhen, jenž stále nerozhodl o své budoucnosti. Už v samém úvodu utkání se ho pokusil zastoupit Giacomo Raspadori, jenže svým pokusem levačkou těsně minul branku.

Hosté již v první dvacetiminutovce přišli kvůli zranění o svou letní posilu Martina Erliče a aby toho nebylo dost, v nastaveném čase úvodního dějství po skvěle sehrané akci domácích inkasovali. Kvaracchelija lobem nalezl Giovanniho Di Lorenza, ten si zpracoval míč a napálil jej za záda Lukasze Skorupského.

Bologna se ovšem nenechala gólem do šatny rozhodit a po návratu na trávník svého soupeře nečekaně zatlačila. To vedlo například k šanci Michela Aebischera, jehož pokus z voleje zamířil jen vysoko nad břevno. Neapol se postupem času vrátila do sedla a její další velkou příležitost měl na svědomí Matteo Politano. Ten s balonem pronikl až do šestnáctky a svůj projektil nasměroval těsně mimo bližší tyč. V 75. minutě se na střeleckou listinu zapsal Kvaracchelija, který si ve středu hřiště sebral míč a jeho následná střela s výraznou pomocí teče jednoho z obránců skončila až v síti.

V nastavení se hráči v modrém radovali potřetí. David Neres křižným pasem ve vápně našel Giovanniho Simeoneho, a ten z bezprostřední blízkosti zvýšil. Nový kouč Rossoblu Vincenzo Italiano tak své svěřence nedovedl k vítězství ani ve druhém soutěžním zápase. Naopak Neapol ukončila osmizápasové čekání na ligový triumf, které se táhlo už od jarní části minulé sezony.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele