7. kolo
06.10.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Brzký gól Lazio nepoložil. Obrat Římanů dokončil zkušený Pedro

Římské Lazio zvládlo v sedmém kole Serie A porazit Empoli 2:1. Utkání se přitom pro domácí tým nevyvíjelo dobře, jelikož už v deváté minutě šel jeho soupeř do vedení. Favorit duelu ale zvládl zápas otočit, rozhodující trefu zaznamenal v 84. minutě 37letý Pedro. Z jeho trefy měl radost i Taty Castellanos, jenž zkraje druhé půle zahodil pokutový kop.

Hosté přijeli do hlavního města jako jeden ze dvou zbývajících neporažených celků v probíhajícím ročníku Serie A. Z tohoto důvodu se zdálo, že se jedná o jedinečnou příležitost, jak poprvé v historii porazit Lazio na jeho vlastním hřišti. Tato možnost se stala ještě pravděpodobnější po devíti minutách. Gustav Isaksen se pokusil pod tlakem vyvézt míč, ale ztratil ho. Toho využil Giuseppe Pezzella, jenž mohl po levém křídle přejít do útoku a přihrát Sebastianu Espositovi, který hlavičkoval mimo dosah Ivana Provedela.

Touha domácích vrátit se zpět na bodový výsledek se okamžitě projevila, když Devis Vásquez zneškodnil hned několik slibných střel Castellanose. Odpor Empoli se však zhroutil v závěru prvního poločasu, kdy Nuno Tavares pronikl po levé straně, přihrál do pokutového území a Mattia Zaccagni hlavičkoval do vzdálenějšího rohu branky.

Šest minut po začátku druhé půle srazil Alberto Grassi uvnitř šestnáctky Boulaye Diu, což mělo za následek penaltu. Castellanos se postavil ke svému prvnímu pokutovému kopu v italské nejvyšší soutěži, ale slabou střelou přímo doprostřed dal jedinečnou příležitost Vásquezovi k úspěšnému zákroku, čehož také kolumbijský brankář využil.

Následný tlak Lazia však gradoval, Biancocelesti totiž vrhli veškeré svoje síly do útoku. Odměna za neúnavnou snahu přišla v 84. minutě, kdy Castellanos po průniku středem hřiště předložil míč Pedrovi. Ten se rozhodl pro odvážnou variantu a vyplatilo se mu to, neboť se míč po jeho střele odrazil od břevna do sítě, a zpečetil tak zisk všech tří bodů. Výsledek poslal Lazio zpět mezi nejlepší čtyři týmy.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele