6. kolo
30.09.2024 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Nadir Zortea (© ENRICO LOCCI/Getty Images via AFP)

Cagliari z bláznivého závěru vytěžilo premiérové tři body v sezoně

Pozdní zásah Roberta Piccoliho pomohl Cagliari k prvnímu vítězství v sezoně Serie A, když v šestém kole na Stadio Ennio Tardini porazilo Parmu 3:2.

Po pouhých pěti ligových zápasech se nový trenér Cagliari Davide Nicola už možná začal chystat na podobnou záchranářskou misi, jakou absolvoval jen o několik měsíců dříve, když byl u kormidla Empoli. Po úvodních dvou remízách se Isolani následně ocitli úplně na suchu a při třech následujících porážkách nedali ani gól.

Nejprve to byl Piccoli, který prověřil stopera Ziona Suzukiho a Yerry Mina následně dorážel míč na brankové čáře poté, co se hlavička Sebastiana Luperta odrazila od tyče. Naneštěstí pro Minu se jeho noha nacházela v ofsajdu, a skóre tak zůstalo vyrovnané.

Po průměrném začátku první sezony po návratu do nejvyšší soutěže Parma opět ukázala svou naivitu při bránění a doplatila na opakované chyby, díky nimž Nadir Zortea před přestávkou z levé strany tečoval střelu Zita Luvumba až do sítě. S osmi góly v dosavadních pěti zápasech Serie A mohli domácí vrhnout všechny síly do útoku v naději na vyrovnání, které se dostavilo prostřednictvím rumunského útočníka Dennise Mana. Poté, co chvíli předtím promarnil příležitost, se na druhý pokus nemýlil a dorazil do branky přihrávku pod sebe od Woyo Coulibalyho.

Obě strany věděly, že vítězství by mohlo být katalyzátorem jejich sezon, což znamenalo, že závěr duelu připomínal spíše basketbalový zápas. Piccoli dostal míč do sítě, než znovu zasáhl praporek pomezního rozhodčího, ale náhradník Razvan Marin byl poblíž, aby zaznamenal zdánlivě rozhodující trefu ve prospěch hostů.

Ovšem to, co následovalo, nikdo nečekall. Nejprve vyrovnal z penalty Hernani, aby na druhém konci přece jen zařídil Cagliari první výhru v sezoně Piccoli. Díky tomuto dramatickému vítězství se Cagliari bodově vyrovnalo s poraženou Parmou těsně nad pásmem sestupu.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele