2. kolo
24.08.2024 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Matteo Cancellieri se raduje s fanoušky. (© AFP)

Parma se vyrovnáním rozhodit nenechala. Cenný skalp vystřelil Cancellieri

Parma po remíze s Fiorentinou potvrdila skvělý vstup do rozbíhajícího se ročníku Serie A, po dlouhých 10 letech v přímé konfrontaci porazila AC Milán. Naopak gigant z Milána má o čem přemýšlet, jelikož po ztrátě bodů s Turínem FC přišla porážka s dalším outsiderem.

V přípravě kouč Parmy Fabio Pecchia tvrdil, že jediným cílem bude udržení v nejvyšší lize. Jeho tým však proti velkému favoritovi udeřil hned ve druhé minutě po střele Dennise Mana ze středu hřiště a ambice domácích rázem směřovaly hodně vysoko. Milánský celek pod vedením Paula Fonseky se vůbec nedokázal v úvodních minutách chytit. Noah Okafor i Christian Pulisic se svými šancemi naložili prachbídně.

V nastavení prvního poločasu mohli zdvojnásobit vedení postupně Simon Sohm a Valentin Mihaila, ani jeden z nich se ale na listinu střelců nezapsal.

Po změně stran začal hostující velkoklub dominovat. Tijani Reijnders dělovkou napálil břevno, Pulisicův další pokus vyškrábl domácí brankář Zion Suzuki. Nakonec se aktivně hrající Američan dočkal. V 66. minutě ho mistrovskou přihrávkou do odkryté branky našel Rafael Leao a Pulisic srovnal.

Očekával se velký tlak Milána a honba za otočkou i třemi body, ale vše bylo nakonec jinak. Kouč Pecchia vyslal ještě před vyrovnáním na hřiště svého žolíka Mattea Cancellieriho a ten se odvděčil. Kmenový hráč Lazia ve službách Parmy vyslal nechytatelnou střelu do dolního rohu po přesném pasu Pontuse Almqvista a rozpoutal na tribunách peklo. Parma v závěrečné čtvrthodince dokázala odolat hvězdné ofenzivě milánských a připsala si nečekané tři body.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele