1. kolo
19.08.2024 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Juventus na úvod Serie A skolil Como a potěšil trenéra Mottu

Juventus začal éru pod trenérem Thiagem Mottou na jedničku. Na Allianz Stadium zvítězil 3:0 nad nováčkem z Coma a poosmé za posledních 11 ročníků vyhrál svůj úvodní domácí zápas v Serii A.

Úkolem Motty, který nahradil Massimiliana Allegriho, bylo vrátit Starou dámu do boje o Scudetto a zároveň změnit její herní styl. Těžkopádný úvod tohoto souboje naznačil, že jeho svěřence čeká ještě dost práce, ale jakmile se Juve dostalo do vedení, zařadilo vyšší rychlostní stupeň. Úvodní trefa přišla v polovině poločasu, když Samuel Mbangula, pro něhož šlo o debut na profesionální úrovni, z hranice vápna střelou k pravé tyči překonal bezmocného Pepeho Reinu.

S blížícím se koncem první půle se zdálo, že svěřenci Cesca Fábregase mají šanci s utkáním něco udělat. Navíc když Dušan Vlahovič trefil tyč. Timothy Weah měl však jinou představu, když napálil pod břevno přihrávku Kenana Yildize.

Juventus nejevil po změně stran žádné známky uspokojení a dál útočil. Vlahovičovu gólovou radost však nejprve zkazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího a jeho další pokus zastavila tyč. To vše se odehrálo během prvních 10 minut druhého poločasu. Poté přece jen přišlo ze strany favorita polevení a šetření sil.

Průběh střetnutí narušil až Fábregas řadou střídání. Ale ačkoli hosté, kteří se zápasu v Serii A dočkali po více než dvou dekádách, nepředstavovali pro branku turínských hrozbu, neustále se snažili o zakončení. Mezi tři tyče nasměroval svůj pokus Gabriel Strefezza, jenž vyzkoušel pozornost debutujícího gólmana Juventusu Micheleho Di Gregoria.

Perfektní vstup Juventusu do ligové sezony pečetil třetí brankou Andrea Cambiaso, jenž se krásně trefil z hranice pokutového území. Domácí celek i díky němu prodloužil svou neporazitelnost proti nováčkům na sedm zápasů.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele