1. kolo
17.08.2024 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Janov vyplul do nové sezony remízou s obhájcem titulu

Na Stadio Luigi Ferraris se v úvodním kole nové sezony Serie A zrodila remíza Janova proti mistrovskému Interu Milán 2:2. Do vedení se sice jako první dostali domácí, bod z duelu si ale nakonec museli vybojovat až v dlouhém závěrečném nastavení.

První skutečnou šanci si nepřekvapivě vypracoval úřadující mistr Inter, když se Marcus Thuram prohnal obrannými řadami Janova a vystřelil do levého dolního rohu, ale Pierluigi Gollini ho instinktivním zákrokem vychytal. Jeho zákrok byl ještě povýšen ve 20. minutě, kdy Alessandro Vogliacco z bezprostřední blízkosti doklepl míč za Yanna Sommera.

Domácí fanoušci vytvářeli skvělou atmosféru, ale úřadující mistři zůstávali klidní a Interu stačilo pouhých 10 minut na vyrovnání. Stalo se tak po sérií přihrávek, když tou finální vybídl Nicolò Barella z pravého křídla Thurama, jenž hlavičkoval do protějšího rohu Golliniho brány.

Janov si s Francouzem jednoduše nevěděl rady a brzy se po prudkém míči od Federica Dimarca ocitl Thuram v další šanci, jenže tu zneškodnil na první pohled riskantním zákrokem Milan Badelj. Ermanno Feliciani neváhal nařídit penaltu, ačkoliv opakované záběry VAR ukázaly, že to byl Thuram, kdo fauloval, a rozhodnutí tak sudí přehodnotil. Pět minut před koncem první půle přišel na pomoc opět Badelj, který odhlavičkoval z brankové čáry dobře trefený pokus Dimarca.

Zkraje druhého poločasu znovu slavil Inter, kdy Dimarco dostal míč do branky po pasu od Mattea Darmiana. Radost to ale byla předčasná, neboť gólu předcházelo porušení pravidel.

Trenér Interu Simone Inzaghi vycítil, že mu utíkají dva body, a rozhodl se pro dvojí střídání, po němž se poprvé představil Mehdi Taremi, jenž snil o povedené premiéře v dresu Nerazzurri. Janov bránil cenný bod, jenže nakonec tlaku soupeře neodolal, neboť v 85. minutě Thuram přehodil míč přes tělo Golliniho z bezprostřední blízkosti poté, co ho do šance vyslal Davide Frattesi.

V nastaveném čase však ještě přišel zvrat. Yann Bisseck byl potrestán za ruku v pokutovém území a dal Janovu šanci urvat bod. K míči se postavil bývalý hráč milánského AC Junior Messias, a přestože Sommer jeho první pokus zachránil, následovala dorážka do horní části brány, která rozjásala publikum. Tento vyrovnávací gól připravil Inter o šestý vítězný vstup do Serie A v řadě.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele