3. kolo
01.09.2024 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona. (© AFP)

Janov poprvé ochutnal hořkost porážky. Verona na úvod Serie A setrvává mezi elitou

Janov ve třetím kole Serie A poprvé prohrál, na vlastní půdě podlehl Veroně 0:2. V 55. minutě rozhodl utkání Jackson Tchatchoua, následná snaha o vyrovnání pominula v důsledku nešťastné ruky jednoho z obránců Il Grifone. Důsledkem totiž byl proměněný pokutový kop, hosté tak díky druhé výhře ze tří zápasů nakoukli do elitní pětky italské nejvyšší soutěže.

Po třígólovém přídělu od Juventusu Veronští tušili, že vyřešit mezery v defenzivě je určitě na místě. Nedostatky v obraně se projevily poměrně rychle. Po dalekonosné střele Johana Vasqueze zvonilo za brankářem Lorenzem Montipem břevno. Zadní řady hostů provětral o pár momentů později Júnior Messias, který ukázal své fotbalové umění. Ve středu hřiště přehodil Diega Coppolu, pohrál si s míčem, a poté vypustil jedovatou střelu, která jen těsně minula Montipovu bránu.

Po změně stran však na straně domácích už tak veselo nebylo. Hra se více otevřela a zjevně seděla spíše hostující Veroně. V 55. minutě vytáhl balon po levé straně Darko Lazovič a vyslal prudkou přihrávku napříč pokutovým územím. Tu nezachytil ani brankář Pierluigi Gollini, Tchatchoua tak poslal hosty do vedení.

Veškeré snahy Janovských o vyrovnání překazila smolná penalta v 64. minutě. Nešťastníka Mortena Thorsbyho trefil nakopnutý balon do ruky a VAR musel pořádně prozkoumat, zda zmíněná teč nebyla už v zámezí. Bohužel pro domácí nebyla a Casper Tengstedt s ledovým klidem namířil penaltu pod břevno, kde gólman Gollini neměl sebemenší šanci zasáhnout.

Tento moment jakoby srazil sebevědomí domácích, kteří se v závěru na žádný větší tlak nezmohli. Verona si po vydařeném druhém poločase odvezla z Janova všechny tři body.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele