3. kolo
30.08.2024 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Inter v souboji týmů z Ligy mistrů sestřelil čtyřmi góly Bergamo, dvěma brankami a přihrávkou se na tom podílel Thuram

Inter Milán v souboji dvou účastníků hlavní fáze Ligy mistrů porazil ve 3. kole Serie A na svém hřišti Atalantu Bergamo 4:0 a minimálně do soboty se usadil v čele tabulky. Dvěma góly a přihrávkou k výhře Nerazzurri přispěl francouzský útočník Marcus Thuram. Obhájce titulu tak neprohrál na San Siru už v 17. ligovém zápase v řadě. Naopak úřadující vítěz Evropské ligy ztratil všechny body už podruhé za sebou.

Inter začal velkým tlakem, a zatímco Matteo Darmian nedokázal na zadní tyči poslat míč do sítě, ve 3. minutě už se fanoušci radovali. Thuram po průniku do pokutového území vystřelil a albánský obránce Atalanty Berat Djimsiti si srazil míč do sítě. V 10. minutě už Nerazzurri vedli o dva góly. Nicoló Barella napálil z voleje zpoza pokutového území odražený míč a parádní střelou do horního rohu zvýšil vedení Interu. Snížit mohl Davide Zappacosta, švýcarský gólman Yann Sommer ale akrobaticky jeho pokus vyrazil, Mateo Retegui poté bránu z úhlu přestřelil a poté jeho pokus zlikvidoval Sommer. V závěru poločasu se neprosadil ani srbský křídelník Atalanty Lazar Samardžič.

Také druhý poločas začal lépe Inter, arménský záložník Henrich Mchitarjan jen těsně minul bránu. Ve 47. minutě však Thuram šajtlí uklidil míč do sítě poté, co jej hráči Atalanty nedokázala odkopnout z pokutového území. O osm minut znovu Francouz po přihrávce Mchitarjana šajtlí obstřelil brankáře Marka Carnesecchiho. V závěru utkání mohli Nerazzurri svého souseda deklasovat pátým gólem, Federico Dimarco však byl v době přihrávky v ofsajdovém postavení, takže sudí branku neuznali.

Inter tak neprohrál s Atalantou od konce roku 2018 a v lize proti ní neztratil všechny body už potřinácté v řadě. Se sedmi body se pak dostal do čela tabulky o skóre před FC Turín, Atalanta je se třemi body jedenáctá.

Autor: Livesport.cz / Matt Jones

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele