7. kolo
04.10.2024 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hráči Hellasu Verona (© ALESSANDRO SABATTINI / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Brzké inkasování Veronu nezaskočilo. Benátky zůstaly v sestupových vodách vinou vlastní branky

Verona zvítězila v sedmém kole Serie A 2:1 na vlastním hřišti poté, co otočila utkání proti Benátkám. Domácí inkasovali již ve třetí minutě, první zásah sezony si připsal Gaetano Oristanio. I Mastini však krátce nato vyrovnali, tři body jim pak v závěru utkání zařídila nešťastná teč brankáře celku z Benátek Jesseho Joronena.

V úvodu utkání na Stadio Marc'Antonio Bentegodi poslal Oristanio po rohovém kopu Benátky do vedení, což znamenalo osmý gól v prvním poločase, který Verona inkasovala v úvodních sedmi zápasech. Domácí však pohotově odpověděli o šest minut později, kdy Casper Tengstedt po chytré přihrávce Daniela Mosquery z voleje vyrovnal.

Hosté, kteří v nezvládnutém závěru s AS Řím přišly v minulém kole o šanci na bodový zisk, čelili dalšímu zahození nadějně rozehraného duelu po rychlém vyrovnání Verony. Svěřenci Eusebia Di Francesca však odolali tlaku domácích a udrželi vyrovnaný stav i navzdory šancím Mosquery a Ondreje Dudy před odchodem do kabin.

Po výměně stran záložník celku z Benátek Hans Nicolussi Caviglia zpoza šestnáctky napálil břevno, načež na druhé straně Reda Belahyane poslal svou hlavičku z bezprostřední blízkosti těsně vedle levé tyče. S přibývajícím časem se Verona stávala aktivnějším týmem a její vytrvalost se vyplatila devět minut před koncem zápasu, kdy Grigoris Kastanos hlavičkoval ke vzdálenější tyči a i díky teči brankáře poslal domácí do vedení.

Svěřenci Paola Zanettiho díky vítězství zvrátili sérii tří porážek a připsali si teprve třetí výhru v této sezoně a první od začátku září, kdy porazili Janov. Benátky utrpěly druhou porážku 2:1 v řadě a prohrály popáté ze sedmi zápasů venku. Z posledních pěti venkovních ligových duelů se tak vrátily s pouhým jedním bodem.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele