1. kolo
18.08.2024 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonio Conte (© AFP)

Verona v úvodu nové sezony zapisuje první výhru, Neapol se nadále trápí

Éra Antonia Conteho v SSC Neapol začala neúspěšně, když Partenopei poprvé po devíti letech prohráli v úvodní den sezony Serie A. Na Stadio Marcantonio Bentegodi je porazila Verona vysokým rozdílem 3:0.

Conte, který se kvůli svému výstřednímu vystupování u postranní čáry a na tiskových konferencích často dostává do hledáčku médií, se rozhodl oživit tým Neapole, který v minulém ročníku nejvyšší italské soutěže do bojů o mistrovský titul vůbec nezasáhl. Kritika jeho stylu hry v Anglii dříve v Itálii nebyla tak silná, nicméně Partenopei se v úvodní půlhodině měli problém dostat do větších šancí.

Hostům zjevně uškodila absence hvězdného útočníka Victora Osimhena, který byl v minulé sezoně hlavní postavou neapolské ofenzivy. Záložník André-Frank Zambo Anguissa byl prvním hráčem Neapole, který zahrozil, ale hlavičkou nemířil přesně a branku Verony minul. Stanislav Lobotka se poté blýskl pokusem nad břevno, ale brankář Verony Lorenzo Montipò se do poločasové přestávky příliš nezapotil.

Hosté před koncem první půle utrpěli šok, když se zranil křídelník Chviča Kvaracchelia. Domácí, kteří před přestávkou nezaznamenali ani jednu vyloženou šanci, chtěli využít oslabení soupeře, ale pokus Grigorise Kastanose zpoza pokutového území se stočil mimo branku. Neapol na toto varování nezareagovala a během pěti minut ve druhém poločase prohrávala. Dailon Rocha Livramento byl tím, kdo se při svém debutu v Serii A prosadil, když usměrnil nádherný centr Darka Lazoviće ke vzdálenější tyči.

Hosté se snažili odpovědět, nicméně naděje Neapole na návrat do zápasu brzy skončily, protože Daniel Mosquera během minuty po příchodu z lavičky zdvojnásobil vedení domácích. Kolumbijec se v závěru prosadil ještě jednou. Hrozivá šňůra Neapole ve venkovních zápasech tak nadále pokračuje poté, co dokázali zvítězit pouze ve dvou z posledních 13 venkovních zápasů.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele