2. kolo
26.08.2024 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus potvrdil vydařený vstup do ligy, s Veronou si poradil rozdílem třídy

Juventus si ve druhém kole Serie A vyšlápl na venkovní půdě na Veronu a stejně jako na úvod soutěže s Comem vyhrál 3:0. O dva góly hostů se postaral útočník Dušan Vlahović. Ten se vícekrát v jednom zápase prosadil za posledních šest sezon už 18krát a je v tomto ohledu nejlepším hráčem ligy.

Verona vstupovala do zápasu po fantastickém vítězství 3:0 nad Neapolí. Svěřence Paola Zanettiho nicméně čekal další obtížný test v podobě Juventusu, který vede Thiago Motta. A taktika nového šéfa Staré dámy byla zřejmá od začátku zápasu, kdy jeho hráči dominovali v držení míče. Domácím trvalo zhruba čtvrt hodiny, než se jim poprvé podařilo ohrozit bránu Juventusu. Ke střele se dostali poté, co Dailon Livramento šikovnou zpětnou přihrávkou uvolnil Daniela Mosqueru. Následný pokus Kolumbijce byl ale zblokován.

Poté se ke kormidlu vrátili hosté a vytvořili si i několik šancí. V první z nich vypustil Manuel Locatelli jedovatou ránu zpoza pokutového území a zdálo se, že jeho rána skončí v síti, ale Lorenzo Montipó se dokázal hbitě přesunout na druhou stranu své branky a vyrazil ji na roh. Mottovi svěřenci následně málem otevřeli skóre, když se Nicoló Savona objevil na zadní tyči a přiťukl míč do sítě. Jednadvacetiletý obránce byl však v ofsajdu.

Vytrvalý tlak turínského celku se vyplatil těsně před půlhodinou hry, kdy Kenan Yildiz prostrčil míč Vlahovičovi. Srbský útočník prokázal svůj typický klid a sílu, dostal se přes obránce a prostrčil míč do brány. Juventus brzy poté završil perfektní úvodní 45minutovku, když se napodruhé gólu dočkal i Savona - opět z prostoru na zadní tyči.

Ve druhém poločase hosté pokračovali tam, kde v úvodním dějství skončili - předváděli útočné výpady a třetí gól vstřelili pouhých sedm minut po návratu ze šaten. Podíl na tom měl Samuel Mbangula, kterého po průniku do pokutového území fauloval Jackson Tchatchoua. Nařízený pokutový kop proměni Vlahovič, který poslal Montipa na opačnou stranu. Připsal si tak již čtvrtou úspěšnou penaltu proti Veroně v kariéře.

Bianconeri sebejistě proplouvali i závěrečnou půlhodinou a nadále dominovali v držení míče, soupeři už tak nedovolili utkání zdramatizovat. Motta tedy může být s výkonem svých svěřenců spokojen, Juventus navíc vyhrál první dvě utkání sezony poprvé po třech letech. Zanetti bude naopak nejspíš po triumfálním vstupu do kampaně z předvedené hry svého týmu zklamaný.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele