6. kolo
29.09.2024 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Cesc Fàbregas (© AFP)

Tým od malebného jezera Como nasedl na vítěznou vlnu. Verona se blíží sestupovým vodám

Como porazilo v rámci šestého kola Serie A Veronu na vlastním hřišti 3:2. K triumfu nasměroval svěřence Cesca Fábregase dvougólový Patrick Cutrone, jenž byl klíčovou postavou v postupu celku do nejvyšší italské soutěže. Navzdory vyloučení slovenského mladíka Tomáše Suslova po hodině hry hosté nepřestali bojovat, vítězný zásah si tak připsal až v 89. minutě zkušený Andrea Belotti.

Fotbalisté celku Como, který minulý týden ukončil dvacetileté čekání na výhru v Serii A, navázali na minulý zápas s Atalantou a do kabin šli s jednogólovým vedením. V průběhu prvního poločasu byl Veroně odepřen gól pro ofsajd, krátce před koncem prvního dějství pak rozradostnil domácí fanoušky Patrick Cutrone, jemuž výrazně pomohla teč jednoho z bránících hráčů.

Hosté se o přestávce mohli cítit špatně poté, co jim zhatil radost těsný ofsajd a poté inkasovali kvůli smolné teči, vstup do druhého dějství jim ale zlepšil náladu. V 53. minutě totiž byla kvůli faulu zpětně díky intervenci videorozhodčího nařízena penalta, kterou proměnil Darko Lazovič. Dobrá nálada z tábora Verony však rychle vyprchala, když se během tří minut nechal vykartovat Suslov a krátce nato se podruhé prosadil Cutrone krásnou kroucenou střelou z hranice vápna.

Díky početní převaze mohlo Como dokráčet ke své druhé výhře během jednoho týdne a Belotti se zblízka trefil hlavou, svým prvním zásahem v modrém dresu navíc zajistil tři body. V nastavení totiž snížil Mathis Lambourde, který se postaral o nervózní závěrečné minuty. Ukázalo se však, že je příliš pozdě, a Verona si připsala čtvrtou porážku v šesti ligových zápasech.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele