8. kolo
20.10.2024 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Cagliari (© Enrico Locci / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Utkání plné zvratů rozhodl ve prospěch Cagliari vlastní gól Turína

Cagliari zvítězilo v osmém kole Serie A nad Turínem 3:2, když o jeho vítězství rozhodl vlastní gól hostujícího Saula Coca v závěru. Prodloužilo tak sérii bez porážky ve všech soutěžích na čtyři utkání.

Po pěti zápasech bez porážky na začátku sezony šli Turínští do reprezentační přestávky se dvěma ligovými prohrami v řadě, čímž si pokazili svůj skvělý vstup do sezony. Hosté začali zápas perfektně, když se Ché Adams už po sedmi minutách dostal v šestnáctce do šance, ale skotský reprezentant zakončil mimo bránu. Jedinou střelu na branku v úvodní půlhodině vyslalo Cagliari, Nicolas Viola přímého kopu vyzkoušel pozornost Vanji Milinkoviče-Saviče, ale srbský brankář si připsal dobrý zákrok.

Šest minut před koncem prvního poločasu se ale už Cagliari ujalo vedení, když se Viola z přímého kopu tentokrát trefil přesně. Vedení však netrvalo dlouho a Turín o pouhé dvě minuty později vyrovnal. Gól vstřelil Antonio Sanabria. Paraguajský reprezentant vyskočil nejvýše a z otočky poslal rohový kop Valentina Lazara do levého dolního rohu.

Domácí začali druhý poločas lépe a během čtyř minut byli blízko k tomu, aby získali vedení zpět, když si Viola naběhl na přihrávku Roberta Piccoliho. Mířil k bližší tyči, ale brankář byl připraven a svůj tým zachránil. Další gól se ale podařilo vstřelit Turínu, který se ujal vedení zásluhou Karola Linettyho poté, co si polský internacionál dokázal udělat prostor a z hranice pokutového území vystřelil tvrdou křižnou ránu k tyči.

Cagliari se ale podařilo vyrovnat po gólu Josého Luise Palomina, který nejrychleji zareagoval na to, že Sebastiano Luperto vrátil míč do pokutového území, a z bezprostřední blízkosti zamířil přesně. Svěřenci Davideho Nicloa tím ale neskončili, protože se o pouhé čtyři minuty později dostali do vedení zásluhou vlastní branky Saúla Coca po centru Piccoliho.

Zápas skončil ziskem všech tří bodů pro Cagliari, které tým ze Sardínie vynesly ze spodních příček tabulky a posunuly ho na 15. místo. Turín se naopak po slibném začátku nadále propadá tabulkou, Il Toro se nyní nachází na devátém místě.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele