2. kolo
26.08.2024 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cesc Fàbregas (© AFP)

Como vybojovalo s Cagliari první bod mezi italskou smetánkou po necelých 22 letech

Nováček Serie A Como 1907 získalo pod vedením trenéra Cesca Fábregase první bod v soutěži po necelých 22 letech. Podařilo se mu to díky venkovní remíze 1:1 na půdě Cagliari. Premiérovou branku v letošním ročníku italské nejvyšší ligy si připsal v minulé sezoně 14gólový Patrick Cutrone.

Na bedrech Coma i kvůli hvězdným posilám leží velká očekávání, takže prohra 0:3 s Juventusem v ligové premiéře byla zklamáním. Noví hráči, včetně jednoho z bývalých hráčů Cagliari, obránce Alberta Dosseny, vypadali, že i ve druhém utkání potřebují čas, aby se v novém týmu usadili.

Hned v úvodu tak vyzkoušel domácí Zito Luvumbo reflexy 41letého Pepeho Reiny střelou k bližší tyči. Španělský veterán však působil jistým dojmem, a to až do chvíle, kdy chyboval při centru na Roberta Piccoliho. Místo toho, aby ve 44. minutě vyběhl, zůstal stát na čáře a umožnil italskému forvardovi zakončit hlavou, a tím otevřít skóre duelu.

O přestávce se i proto Fábregas uchýlil ke střídání a poprvé v dresu Coma představil zapůjčené eso z Manchesteru City Máxima Perroneho, který o sobě dal téměř okamžitě vědět po rohovém kopu. Argentinský fotbalista napřáhl z pravé strany, Dossena míč tečoval směrem k bráně a tam si ho vzápětí našel útočník Cutrone, který se zblízka nemýlil.

S přibývajícím časem to vypadalo, že obě strany jsou s dělbou bodů spokojeny. Přesto byl Reina v posledních okamžicích zápasu znovu blízko k inkasování po vlastní chybě, když se snažil lapit krotký pokus Razvana Marina. Míč mu proklouzl pod nohou a mířil do brány. Naneštěstí pro střelce se gólman dokázal na balon mrštně dotáhnout a zamezil mu doputovat za čáru.

Cagliari tak podruhé v řadě remizovalo. Como naopak získalo první bod v italské nejvyšší soutěži po 22 letech. Ani na 10. pokus se mu ale nepodařilo vyhrát alespoň jeden z prvních dvou zápasů soutěže.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele