1. kolo
18.08.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Favorizovaná Bologna pouze remizovala s Udinese a v prvním zápase si zapisuje do tabulky jediný bod

Éra Bologni po Thiagu Mottovi začala zklamáním. Bologna na domácím hřiští v úvodním kole nové sezony Serie A pouze remizovala s Udinese. Nováček v Lize mistrů zapisuje do ligové tabulky pouze bod za remízu 1:1.

Nový trenér Bologni musel naplnit obrovská očekávání poté, co se severoitalský celek v minulé sezoně z pátého místa kvalifikoval do Ligy mistrů. Vedle toho panovaly obavy, jak se Bologni povede bez útočníka Joshuy Zirkzeeho, který přestoupil do Manchesteru United. Riccardo Orsolini byl blízko tomu, aby novému trenérovi Bologni v osmé minutě umožnil snový start poté, co vypustil ostrý projektil z hranice pokutového území a donutil Maduku Okoyeho k zákroku oběma rukama.

Zebretti se nepodařilo do konce prvního dějství ani jednou vystřelit na branku, ačkoli se jim podařilo předzápasové favority ubránit. Jejich jediné větší šance přišly, když Dan Ndoye dvakrát obdržel míč v prostoru uvnitř pokutového území a vystřelil těsně vedle Okoyeho branky. Poté, co Orsolinimu na začátku druhého poločasu neuznali gól, šance nepřestávaly přicházet, žádné z nich však domácí neproměnili.

Defenziva Udinese nakonec polevila, když v 55. minutě Riccardo Orsolini překonal brankáře Udinese z pokutového kopu. Orsolini se prosadil prudkou střelou levou nohou do horního rohu proti chabému zákroku Okoyeho a proměnil tak 11 z 12 pokutových kopů v Serii A.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by se Udinese mohlo zmobilizovat a v zápase bodovat, ale nakonec si vybojovalo penaltu po špatném zákroku Łukasze Skorupskiho uvnitř pokutovém území. Zaviněnou penaltu vynahradil tím, že správně odhadl směr následné penalty Floriana Thauvina a poslal míč na roh. Polský brankář nicméně o pár chvil později znovu selhal, když ho překonal Lautaro Gianetti hlavičkou na zadní tyč a zařídil hostům vyrovnání.

Většina hráčů ve slavných červenomodrých pruzích v závěru zápasu působila znavěným dojmem a vítězství za tři body nakonec neukořistili. Bologna bude muset být mnohem kliničtější, pokud chce v této sezóně účinně bojovat na dvou frontách, a je to Udinese, kdo se nepochybně po dnešním střetnutí bude cítit jako vítěz, když se poprvé od sezóny 1961/62 vyhnul třetí prohře v úvodním zápase Serie A za sebou.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele