7. kolo
06.10.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Italiano (© AFP)

Bologna dlouhou početní výhodu proti Parmě nevyužila. Diváci gól neviděli

Bologna nevyužila v sedmém kole Serie A dlouhé početní výhody, s hosty z Parmy nakonec pouze remizovala 0:0. V 52. minutě šel předčasně do sprch Woyo Coulibaly, domácí však po výměně stran ani jednou nevystřelili na bránu.

Bologna má za sebou náročný start do letošního ročníku Serie A, když se po letní přestávce musela vyrovnávat s mnoha změnami v kádru. Už teď se ukazuje, že skloubit evropský fotbal s ligovými povinnostmi je obtížné, a i tentokrát začali domácí v derby regionu Emilia-Romagna nevýrazně. Až ve 24. minutě se jim podařilo vytvořit si šanci, Simon Sohm ale dokázal zastavit přihrávku Dana Ndoyeho na zadní tyč, kde číhal Emil Holm.

Bologna přišla před sezonou o mnoho klíčových hráčů, díky nimž byla v minulém období tak úspěšná. Kádr opustili Joshua Zirkzee či Riccardo Calafiori, zatímco trenér Thiago Motta odešel do Juventusu. Přesto se jim podařilo udržet alespoň NDoyeho, který se v prvním poločase ukázal být jedinou hrozbou Rossoblu. Krátce po půlhodině hry se dostal do úniku po levé straně, jeho prudkou ránu ale zachránil u bližší tyče Zion Suzuki.

Parma se proti domácím snažila ukončit devítizápasovou sérii bez vítězství, poslední triumf ve vzájemných soubojích Parmigiani zaznamenali před 12 lety. Jejich naděje však dostaly ránu v 51. minutě, kdy byl Coulibaly vyloučen za bezohledný faul na Ndoyeho poté, co videorozhodčí opravil původní žlutou kartu na červenou. Santiago Castro se rozhodl využít početní převahu svého týmu a zkusil štěstí z 25 metrů, jeho pokus ale vyrazil Suzuki nad břevno, a utkání tak skončilo bez branek.

Loňští mistři Serie B si zajistili první čisté konto v tomto ročníku. Bologna nedokázala najít způsob jak se proti obraně Parmy prosadit, a zatím remizovala ve všech čtyřech domácích zápasech, které v této sezoně Serie A dosud odehrála.

Autor: Livesport.cz / Duncan Hewitt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele