5. kolo
24.09.2024 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Cesc Fàbregas (© AFP)

Como připravilo Bergamu druhou nepříjemnou sprchu během 24 hodin

Hráčům Coma se konečně podařilo poprvé od svého návratu do Serie A zvítězit, když v pátém kole italské nejvyšší soutěže porazili v původně odloženém zápasu domácí Atalantu 3:2.

V duelu, který musel být kvůli vydatnému dešti o den přeložen, začala lépe La Dea. Nejlepší střelec Serie A Mateo Retegui byl blízko k otevření skóre už v 10. minutě, kdy donutil Emila Audera k chytrému zákroku u jeho bližší tyče poté, co ho našel Charles De Ketelaere. V 18. minutě už ale nemohl zabránit tomu, aby se Atalanta dostala do vedení, protože hosté byli potrestáni za nedůrazné bránění rohového kopu, což umožnilo Davidemu Zappacostovi skórovat z hranice pokutového území.

Ačkoli to bylo jistě zklamání, Como zareagovalo skvěle a mělo smůlu, že se mu do přestávky nepodařilo vyrovnat. Patricka Cutroneho dvakrát svkěle vychytal náhradní brankář Atalanty Marco Carnesecchi a branku Bergama neodčaroval ani Gabriel Strefezza, jenž neuspěl se svým pokusem zevnitř šestnáctky.

Svěřencům Giana Piera Gasperiniho však po přestávce došlo štěstí a během 13 minut od návratu na trávník hned třikrát senzačně inkasovali. Pouhých 22 vteřin uplynulo od chvíle, kdy Como vyrovnalo zásluhou Strefezzy, kterého našel Sergi Roberto nádhernou zpětnou přihrávkou, a po vlastní brance Seada Kolašinace hosté vedli. Alieu Fadera přidal dokonce třetí gól, když obešel Martena De Roona, a přesně zakončil na zadní tyč.

Atalanta se pak už v rámci dlouhého nastavení zmohla jen na kontaktní gól Ademoly Lookmana. Výsledkem byla třetí porážka ve čtyřech ligových zápasech a pokračující neuspokojivý start do sezony. Como se tak mohlo radovat, protože se díky působivému vítězství proti silnému soupeři dostalo z pásma sestupu.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
Csaplárova past

přání 0:1, realita 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele