6. kolo
29.09.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bryan Cristante (© AFP)

AS Řím doma urval tři body proti Benátkám, v závěru se trefil střídající Pisilli

AS Řím nevstoupil do nového ročníku Serie A přesvědčivými výsledky, o to cennější pro celek z hlavního města Itálie je, že dokázal na Stadio Olimpico gólem Niccola Pisilliho v 83. minutě přetlačit Benátky 2:1 a zajistit si tak důležité tři body do ligové tabulky. S průběžnými devíti body se Řím drží na dostřel první šestce. Ivanu Jurić si coby lodivod Giallorossi připisuje druhé vítězství.

Římané si prožili bouřlivý začátek sezony na hřišti i mimo něj a věděli, že proti nově postoupivším hostům potřebují uhrát dobrý výsledek. Byli to však právě hráči Benátek, kteří se během tří minut dostali do vedení, když se Michael Svoboda dostal ke střele z hranice pokutového území, kterou Mile Svilar pohotově vyrazil. Domácí se v průběhu prvního poločasu postupně dostávali do hry a Lorenzo Pellegrini hlavičkoval zblízka těsně vedle.

S blížícím se koncem prvního poločasu se obě strany nadále snažily o průlom a působivý výkon Benátek z úvodního dějství byl náležitě odměněn otevřením skóre ve 44. minutě. Střela Gianlucy Busia zevnitř pokutového území se odrazila od vzdálenější tyče a Joel Pohjanpalo byl ve správný čas na správném místě, když z osmi metrů uklidil balón do dolního rohu Svilarovy branky.

Poté, co byli o přestávce vypískáni, vypadali Jurićovi svěřenci v úvodu druhé půle odhodlaně a snažili se o vyrovnání. Manu Nejdříve se Koné dostal do šance jeden na jednoho, kterou zmařil Jesse Joronen, krátce poté Pellegrini pálil z dálky o centimetry vedle. Giallorossi se i nadále snažili o vstřelení vyrovnávacího gólu, ale nedokázali překonat spolehlivého Svilara, který zachránil hosty potom, co zlikvidoval i střelecký pokus Gaetana Oristania.

Pokračující tlak domácí fotbalisté přeci jen zužitkovali, když se v 74. minutě Cristanteho dalekosáhlý projektil z 30 metrů nešťastně odrazil a skončil za zády Joronena. V závěrečné fázi napínavého klání dokonal Řím svůj obrat, když se sedm minut před koncem po rohu Leandra Paredese v pokutovém území hlavičkou prosadil střídající Pisilli a dostal domácí do vedení. Přes veškerou snahu se Benátky v samotném závěru nezmohly na odpověď, což znamená, že čekání Lagunari na první venkovní výhru v Serii A od února 2022 po dvou remízách a devíti prohrách bude pokračovat i po nedělním utkání.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele