2. kolo
25.08.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Lorenzo Colombo (© AFP)

AS Řím nezvládl domácí zápas s Empoli, nápor v závěru nestačil ani na bod

Empoli předvedlo působivý výkon, porazilo AS Řím 2:1 a získalo všechny tři body - Giallorossi tak poprvé v historii doma prohráli se svým nedělním sokem zápas Serie A. Přestože domácí celek prohrával 0:2, dokázal se ještě díky gólu Eldora Shomurodova vrátit do zápasu. Závěrečný tlak nicméně v další gól Římané přetavit nedokázali.

Na Stadio Olimpico panovala před výkopem dobrá nálada poté, co se oblíbenec fanoušků Paulo Dybala rozhodl zůstat ve Věčném městě i v nadcházející sezoně. Zdálo se však, že tato pozitivní nálada se nepromítla na hrací plochu, kde byli Římané po většinu úvodní části zápasu horším týmem. Jacopo Fazzini dělal Giallorossi spoustu problémů svými přímočarými náběhy a jedna z jeho střel byla sražena na roh, z něhož posléze hlavičkoval nikým neobsazený Emmanuel Gyasi těsně vedle.

Římané si svou hrou koledovali, když o několik minut později Lorenzo Colombo v obrovské šanci hlavičkoval do břevna poté, co Mile Svilar zlikvidoval Fazziniho pokus. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, Empoli se dostalo do vedení díky Gyasimu, který zužitkoval Colombovu přihrávku a otevřel stav utkání.

Domácí, kteří byli po výkonu v úvodním dějství vybučeni vlastním publikem, potřebovali v druhém poločase odpovědět zlepšenou hrou. Po 10 minutách od poločasové pauzy se jim skoro podařilo vyrovnat. Tvrdá střela Lorenza Pellegriniho se odrazila od břevna a dostala se až k Gianlucu Mancinimu, jenž však míč poslal pouze na tyč. Přestože se svěřenci De Rossiho směrem dopředu zlepšili, Empoli stále hrozilo z brejků a po hodině hry toho plně využilo a zdvojnásobilo své vedení. Leandro Paredes se provinil nejen tím, že ztratil míč ve středu pole, ale také tím, že se vrhl do souboje, při němž v pokutovém území podrazil Sebastiana Esposita, což vedlo k pokutovému kopu, který Colombo přesvědčivě proměnil.

V 80. minutě se Římu podařilo snížit zásluhou Shomurodova a vykřesat naději na zisk alespoň jednoho bodu. Azzurri Empolesi se nakonec museli o své vítězství ještě strachovat, když se domácí tlačili v závěrečném tlaku do vyrovnání. Dybala v nastaveném čase přesnou střelou trefil tyč, ale na víc se již Římané nezmohli a vítězství se tak nedočkali ani v druhém zápase nového ročníku Serie A. Empoli si naopak zajistilo cenný skalp a potvrdilo vydařený vstup do nové sezony, když z prvních dvou zápasů získalo čtyři body.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele