2. kolo
25.08.2024 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina v domácím zápase remizovala s Benátkami. Oba celky tak nadále čekají na první vítězství v sezoně

Fiorentina pokračuje v neúspěšném vstupu do sezony pod vedením Raffaela Palladina, jenž s La Violou z úvodních dvou zápasů zaznamenal pouze dva body poté, co i v nedělním klání s nově postupivšími Benátkami uhrál bezbrankovou remízu.

Vzhledem k vysokým teplotám nebylo překvapivé, že se utkání neslo v pomalejším tempu. Především hostům, kteří byli v pozici outsidera, tempo zápasu svědčilo a domácí Fiorentinu do žádných větších šancí v prvním poločase nepustili.

Fiorentina, která do utkání vstupovala v pozici jasného favorita, zaznamenala první nebezpečnější střelu 10 minut před koncem prvního poločasu. Fabiano Parisi se snažil překvapit Jesseho Joronena na bližší tyči, jeho pokus nicméně hostující brankář vytlačil na roh, z něhož nakonec nic nebylo. Finský brankář se musel činit i o pár momentů později, když zlikvidoval prudkou střelu Amira Richardsona.

Poločasová pauza přišla pro Fiorentinu v nevhodnou chvíli, když se pomalu začala dostávat do tempa. Druhé dějství nicméně začala skvěle, když se Moise Kean se po pouhých šesti minutách dostal do gólové šance, ale pálil přímo do Joronena. A přestože La Viola i nadále útočila, obranný blok Benátek si dokázal s ofenzivními snahami domácích poradit.

Zápas na stranu svého týmu mohl strhnout Francesco Zampano, který si na hranici pokutového území převzal balón a střelou mířil do pravého horního rohu. Jeho střela sice byla přesná, ale Pietro Terracciano nebezpečnou střelu zblokoval.

Nakonec se ani jeden z týmů nedokázal prosadit, defenzivně pevné Benátky frustrovaly Fiorentinu až do samého konce a dokázaly z utkání vytěžit cenný bod. Hosté navíc dokázali přerušit nepříznivou bilanci, když si v posledních šesti vzájemných zápasech na hřišti Fiorentiny pokaždé připsali porážku.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele