2. kolo
24.08.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Andrea Pinamonti (© AFP)

Janov přerušil sérii proher s neoblíbeným soupeřem, jediný gól padl v nastavení prvního poločasu

Janov si ve druhém kole Serie A připsal vítězství na půdě nevyzpytatelné Monzy, kde zvítězil těsně 1:0. Po remíze s mistrovským Interem v úvodním kole tak Janovští zapsali i první tříbodové vítězství sezony. Monza naopak po úvodní remíze v Empoli opět nedokázala skórovat a zůstává bez výhry.

Alessandro Nesta a Alberto Gilardino, kdysi spoluhráči z AC Milán a vítězové mistrovství světa 2006, dnes večer stáli proti sobě jako trenéři. Oba týmy se od prvních minut nešetřily, ale s přibývajícím časem se nebezpečněji začali jevit hosté. Gól přišel v dlouhém nastavení prvního poločasu. Sice se nejprve prosadil domácí Daniel Maldini, jeho radost však pro ofsajd netrvala dlouho. A tak de facto z následné akce udeřili hosté. Hlavička Andrei Pinamontiho po centru Stefana Sabelliho našla vzdálenější roh domácí branky.

Monza se hned zkraje druhé půle tlačila za vyrovnáním, ale bez kýženého výsledku. Domácí kouč Nesta sáhl proto po několika střídáních, ale ani ta se do zápasu nijak zvlášť nezapsala. Nebezpečnější se zdála dvojice žolíků trenéra Gilardina, Ruslan Malinovskyj a Morten Thorsby. První jmenovaný se dostal ke střele ze zajímavé pozice a byl to právě Thorsby kdo čekal na dorážku. Tu ke zklamání svého týmu poslal jen těsně vedle levé tyče.

Domácí se vytouženého vyrovnání nedočkali ani po dalekonosné raketě Gianlucy Caprariho a Janov tak udržel těsné vedení až do závěrečného hvizdu.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele