6. kolo
27.09.2024 20:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

AC se proti Lecce rozjíždělo pomalu, k jasné výhře zavelel Morata

AC Milán se vzpamatoval z nepříliš povedeného startu do soutěže a připsal si třetí vítězství v Serii A v řadě, když na San Siru porazil Lecce 3:0.

Povzbuzeni dramatickým vítězstvím v Derby della Madonnina proti Interu Milán z minulého týdne přivítali Rossoneri Lecce, který před cestou na San Siro získalo z předchozích tří zápasů pět bodů. Giallorossi v posledních letech často odjížděli z tohoto ikonického stadionu s prázdnou, ale začali zde slibně, protože Mike Maignan byl brzy povolán do akce, aby odvrátil řízenou ránu Nikoly Krstoviče. Naopak svěřenci Paula Fonsecy byli proti dobře organizovanému a disciplinovanému soupeři poměrně pomalí.

Rossoneri dlouho nezaznamenali jediný střelecký pokus, až se jim ve 38. minutě podařilo prolomit nerozhodný stav zásluhou Álvara Moraty. To, co následovalo, bylo skutečně pozoruhodné, protože tým Luky Gottiho v závěru prvního poločasu kapituloval. O necelé tři minuty později se na střeleckou listinu zapsal Hernández, když po přihrávce Rafaela Leaa zblízka překonal Wladimira Falconeho. Domácí poté vmetli svému soupeři sůl do rány, když Christian Pulišič zareagoval na odražený míč uvnitř pokutového území po útoku Tammyho Abrahama a zvýšil na 3:0.

Ruben Loftus-Cheek se po restartu představil místo Moraty, kterého vyřadilo zranění, a měl šanci se prosadit téměř okamžitě po pěkné kombinační hře, do které se zapojili Leao a Hernandez na levém křídle, ale z hranice pokutového území přestřelil. V nevýrazném druhém poločase se Gottiho svěřenci dočkali jen několika povzbudivých momentů, dokud Lameck Banda nevyužil mezery v milánské obraně a jeho následná střela se nevešla do branky.

Fonsecovi svěřenci dohráli zápas již relativně snadno, ale na jinak pěkném večeru domácích se objevila skvrna, když Davide Bartesaghi při svém debutu v prvním týmu dostal za zákrok na Bandu přímou červenou kartu. Na výsledek zápasu to však nemělo žádný vliv a Milán se - alespoň dočasně --posunul na druhé místo, zatímco Lecce zůstává sedmnácté.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

Tady AC Milán vyhraje tip 1-2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele