1. kolo
17.08.2024 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Duván Zapata (© AFP)

Býci sahali na San Siru po překvapivé výhře. Jejich radost zkrotil v nastavení Okafor

Góly v 89. a 95. minutě zajistily AC Milán v úvodním utkání Serie A proti Turínu remízu 2:2. Rossoneri díky skvělému závěru smazali dvoubrankové manko a prodloužili svou domácí neporazitelnost v lize na 29 zápasů.

Svěřenci Paula Fonsecy, kteří oslnili během předsezónního turné v USA, vypadali zkraje duelu sebevědomě a Rafael Leao byl během úvodních 10 minut dvakrát blízko k otevření skóre. Domácí v průběhu prvního poločasu pokračovali v dobývání, ale po půlhodině hry se Turín dostal do šokujícího vedení, když si Malick Thiaw srazil míč do vlastní sítě po hlavičce Raoula Bellanovy.

Hosté krátce poté málem zdvojnásobili své vedení, ale Mike Maignan pokus Duvána Zapaty z bezprostřední blízkosti zmařil. S blížící se závěrečnou čtvrthodinou úvodní půle si obě strany nadále vytvářely šance: Leao byl nejprve skvěle vychytán Vanjou Milinkovičem-Savičem a na druhé straně zase Maignan zachránil AC Milán, když zneškodnil pokus Ivana Iliče.

Úvod druhé půle se nesl v podobném duchu jako první poločas. Rossoneri tlačili, za svou špatnou efektivitu ale byli znovu potrestáni v 68. minutě, kdy Zapata navýšil náskok Turína.

Milánští v 89. minutě snížili, když střídající Álvaro Morata klinicky přesně usměrnil prudkou pobídku Tijjaniho Reijnderse, a zajistil tak dramatický závěr duelu. Rossoneri, již hráli s bouřlivou domácí podporou, se vydali za vyrovnáním, které přišlo v páté minutě nastaveného času, kdy Noah Okafor z voleje srovnal.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (2)

Přidat komentář
brvno

to len talianski rozhodcovia vedia takto doku*vit zapas... celkom jasne Coco skopol najprv Moratu, az potom sa dotkol lopty...

dvaja debili a hlavny idiot komplet slepi.. dementi

Reagovat
Morgue

Asi jsme oba sledovali rozdilne zapasy... naprosto v poradku. Penalta to nebyla...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele