základní část, 29. kolo
07.04.2023 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Neapole (© AFP)

Neapol se v Lecce vrátila na vítěznou cestu

Vedoucí Neapol v sobotním podvečeru nezaváhala a z Lecce veze tři body za vítězství 2:1. Partenopei se prosadili už v prvním poločase a reagovat dokázali i na vyrovnávací branku. Rozhodující gól si Lecce vstřelilo samo, prostřednictvím obránce Antonina Galla.

Neapol utrpěla v minulém kole debakl od AC Milán 0:4 a na jihu Itálie se chtěla vrátit na vítěznou vlnu a naladit se tak na blížící se čtvrtfinále Ligy mistrů. Lecce však začalo nebojácně a v úvodní desetiminutovce poprvé zahrozilo. Maleh dobře vystřelil a ještě lépe zasáhl brankář Meret. Neapol přečkala první šanci a v 18. minutě sama udeřila. Giovanni Di Lorenzo se položil do centru Min-jaeho hlavou a Falcone měl jen málo šancí zasáhnout. Neapol tak naplňovala scénář a vedla.

Domácí brankář se zaskvěl až ve 34. minutě, když konečky prstů vytáhl střelu Lozana. To byla největší šance Neapole na zvýšení náskoku ještě v prvním poločase. Lecce toho kromě úvodní příležitosti moc nepředvedlo a bylo jasné, že pokud chce pomýšlet na body, bude muset přidat.

A skutečně Lecce vstoupilo do druhého poločasu dobře a velmi brzy vyrovnalo na 1:1. Federico Di Francesco se otočil s balónem a přízemní střelou překonal Mereta. Euforie na Via del Mare neměla dlouhého trvání, protože v 64. minutě vrátil vedení na stranu Partenopei nešťastník Gallo. Centr do šestnáctky chtěl zpracovávat pro spoluhráče, jenomže to provedl tak nešťastně, že zaskočený Falcone musel lovit míč ze sítě.

Domácí pořád měli čas s výsledkem něco udělat a naskytla se jim i možnost, jenomže Di Francesco se k zakončení do prázdné branky nakonec nedostal. Neapol si těsné vedení uhlídala a po blamáži z minulého kola zase vyhrála. Hosté tak nadále kralují Serii A s dostatečným náskokem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele