2. kolo
29.08.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Římané pokračují v kanonádě. Tentokrát dostala čtyři branky Salernitana

AS Řím předvedl v Salernu parádní druhý poločas, v němž nasázel čtyři branky a zároveň nedovolil soupeři ani jeden přesný zásah. Svou první trefu v dresu giallorossi si připsal i anglický hrot Tammy Abraham.

Římané měli za sebou náročné dva duely s Trabzonsporem a v druhém kole Serie A chtěli potvrdit, že pod trenérem Mourinhem zažívají velmi povedený start do ostré sezony. Salernitana byla na první pohled ideálním soupeřem, protože AS s nováčky prakticky nikdy neprohrává.

Salernitana ale od prvních minut jasně ukazovala, že jde o velmi zkušený, nebojácný a takticky vyspělý tým, který umí znepříjemnit život prakticky komukoli. Ačkoli směrem dopředu se Salernitana opravdu nesnažila něco vymýšlet, tak v disciplíně zvané obrana si vedla skvěle.

Nenechávala Vlkům ani kousek prostoru a Pellegrini s Abrahamem i neviditelným Mchitarjanem měli hodně co dělat, aby dostali míč aspoň do blízkosti brankáře Vida Belece. Hrálo se velmi slušně, bez napomínání nebo karet. Ale taky bez šancí, což muselo pořádně dopálit především hostujícího stratéga. První poločas v podání AS zrovna neoslnil.

Druhá půle už ale ukázala diametrálně odlišný Řím. Po pouhých třech minutách hry se centrovaný míč od obránce Viñi snesl k nabíhajícímu kapitánovi Lorenzovi Pellegrinimu a ten střelou na zadní tyč překonal brankáře Belece. Drtivou efektivitu AS poznala obrana Salernitany po dalších třech minutách. A to Římané předvedli parádní show. Akci rozjel Pérez na Abrahama, ten posunul u vápna míč na Mchitarjana a zkušený útočník nahrál do běhu na Jordana Veretouta - 2:0.

První trefy v dresu Vlků se dočkal i Tammy Abraham. Anglický snajpr dostal v 69. minutě míč za vápnem od pronikajícího Péreze a krásnou ránu opřel o tyč - 3:0.

Lorenzo Pellegrini gólový účet AS načal a jako správný kapitán ho taky uzavřel. AS jasně dominovalo a deset minut před koncem Pellegrini korunoval svůj fantastický výkon. Jordan Veretout, čerstvě nominovaný hráč francouzské reprezentace, posunul míč na svého kapitána do středu vápna a Pellegrini ho technickou umístěnou ranou poslal k tyči mimo dosah brankáře Belece.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele