26. kolo
19.02.2022 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Milán v Salernu ztratil, s domácími pouze remizoval 2:2

Davide Nicola začal na lavičce Salernitany dobře a hned při své premiéře obral o body vedoucí tým. Konečná remíza 2:2 je pro AC Milán velkou ztrátou a už v neděli se na první místo tabulky může vrátit městský konkurent Inter.

Salernitana začala aktivně, ale bohužel pro ni rychle inkasovala. Milánští nejprve přežili úvodní tlak domácích a pak z první velké šance udeřili. Theo Hernández si všiml neobsazeného Juniora Messiase v náběhu a ten naprosto neomylně vstřelil vedoucí gól! Tím pohroma pro Salernitanu nekončila, protože o pár minut později musel ze hřiště zraněný Radovinović a jeho místo zaujal Éderson.

Rossoneri žádným tlakem neoplývali a spíše vyčkávali na své šance. Jedna taková přišla po volném přímém kopu Bennacera, který prosvištěl kolem Sepeho tyčky. Salernitana se dočkala gólové odpovědi po půlhodině hry. Rychlý přechod do útoku vyřešil Djurić sklepnutím na Federica Bonazzoliho a ten akrobatickými nůžkami vstřelil krásný vyrovnávací gól. Ve zbývajících patnácti minutách prvního poločasu už žádná další branka nepadla.

Do druhého poločasu udělal změnu jen AC Milán a středopolaře Bennacera nahradil Kessié. Milánští měli první gólovku druhé půle a po centru Tonaliho stříhal nůžkami těsně nad Leão. V 54. minutě zase po centru Kessiého hlavičkoval Romagnoli směrem k Giroudovi, jehož hlava nebyla přesná.

Po chvíli se AC znovu hnalo do útoku a Girouda v čisté gólovce vychytal Sepe, načež Francouz z frustrace fauloval Fazia a vykoledoval si žlutou kartu. V 66. minutě přišla pro změnu velká šance Salernitany. Brankář Maignan vyběhl z branky a hrubě chyboval, přičemž Bonazzolimu stačilo trefit prázdnou branku. Domácí útočník zvolil na první pohled líbivé, avšak nedostatečně důrazné zakončení a Romagnoli stihl před brankou tutovku zmařit.

AC Milán po remíze netoužil a tak dál trpělivě vyčkával na své příležitosti. Jedovatý pokus na Sepeho vyslal Leão a hosté zahrávali rohový kop. Z něho nic nebylo a o chvíli později vstřelila Salernitana vedoucí gól. Do šestnáctky AC přilétl centr z pravé strany a Tomorim nehlídaný Djurić vstřelil hlavou gól na 2:1 pro Salernitanu. Stefano Pioli okamžitě reagoval střídáním a domácí tým ještě čekaly krušné chvilky. Zvlášť když Giroud sklepl balón pro Anteho Rebiće a ten zdálky prudkou přízemní střelou poměrně brzy srovnal na 2:2.

Rossoneri měli na rozhodnutí několik minut, v závěru se sice tlačili do šestnáctky, ale vstřelit vítěznou branku se jim nepodařilo. Remíza 2:2 se Salernitanou je rozhodně velká ztráta a klopýtnutí v boji o titul.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Takto sa hrá o Scudetto , gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

U posledného zachraňovať bod ,na grcanie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele