9. kolo
24.10.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Giovanni Simeone čtyřmi góly zničil Lazio

Hellas zažil skvělé odpoledne, zejména pak jeho útočník Giovanni Simeone. Syn slavného trenéra i hráče Diega Simeoneho se proti Laziu blýskl čtyřmi góly a stal se ústřední postavou překvapivě vysokého vítězství 4:1. Po Boloni tak Lazio schytalo další prohru o tři góly a v tabulce si pochopitelně pohorší.

Na začátku října prohrálo Lazio v Boloni 0:3, ale z tohoto výsledku se dokázalo vzpamatovat a po reprezentační přestávce porazilo mistrovský Inter 3:1. Ve Veroně ale znovu selhalo a pro Maurizia Sarriho je to jednoznačně důvod k přemýšlení. Hellas zase napravil porážku z Milána, kde po prvním poločase dokonce vedl 2:0.

Možná, že Biancocelesti měli v nohách náročné čtvrteční utkání s Marseille, to však jejich bídný výkon neomlouvá. Hellas začal aktivně a už po pěti minutách vyrukoval se zakončením patou vedle branky. Ještě větší možnost měl ve 13. minutě Ilić, který se z druhé vlny opřel do balónu a branku přestřelil. Do třetice pak netrefil branku z dalšího rychlého přechodu do útoku i Simeone.

Obrana Lazia působila hodně laxním dojmem a šance Hellasu neustále přibývaly. Český záložník Barák měl dokonce dvě tutovky, nejprve z malého vápna netrefil zařízení a o chvíli později jeho střelu vyrazil Reina. Hosté si koledovali a ve 31. minutě vstřelil Hellas první gól. Po skvělé průnikové přihrávce Caprariho se poprvé v zápase prosadil Giovanni Simeone! Stejný muž po chvilce přidal i druhou branku, když za hranicí šestnáctky parádně vypálil a Reina jen beznadějně rozmáchl rukama.

Maurizio Sarri nemohl být s výkonem svých svěřenců ani trochu spokojen a o přestávce zřejmě musel zvyšovat hlasivky. Lazio vstoupilo do druhého poločasu nejlépe jak mohlo. Ve 48. minutě vstřelil kontaktní branku Ciro Immobile, když ho pasem vyzval Milinković-Savić.

Každopádně Hellas neznervózněl a po hodině hry si vzal dvoubrankové vedení zpátky. Další vynikající přihrávku vymyslel Caprari, Simeone se mu hnul a přesnou střelou zkompletoval hattrick. Lazio nemělo na zvrat síly a v nastavení inkasovalo ještě jeden gól. Opět z kopačky útočníka Simeoneho. Načechraný balón poslal na malé vápno Faraoni a Simeone si střihl branku i hlavou. Lazio venku znovu propadlo a po devátém kole zůstane mimo první čtyři příčky. Verona se díky třem bodům posunula na jedenácté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Necht se ani nepokouší vyhrát v 11. kole v Bergamu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele