26. kolo
07.03.2021 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Manciniho hlavička zajistila Římanům tři body s Janovem

Jediná trefa stačila domácímu AS Řím ke třem bodům v utkání s CFC Janov. Grify popravil Gianluca Mancini, který přesnou hlavičku po rohovém kopu stanovil konečný výsledek a poslal hosty domů bez bodů.

Proti AS nastoupilo několik jeho bývalých hráčů, kteří chtěli ukázat svou kvalitu a možná mysleli i na malou osobní vendetu. Římané však soupeři míč příliš často nepůjčovali. Nejvíc se ale musel obávat divák, protože tempo rozhodně odpovídalo polední siestě, v níž nikdo neudělá víc kroků, než musí. AS si vlastně jen stereotypně přihrávalo dost daleko Marchettiho brány.

Přesto se domácí dočkali poměrně brzy gólu. Vlastně z první zajímavější situace se Vlci prosadili a děkovat za to mohou především často skórujícímu stoperovi Mancinimu. Ten si naskočil na rohový kop od Pellegriniho a v podstatě nikým nehlídán měl dostatek prostoru, aby přesně zamířil - 1:0.

Krátce poté se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Pedro, který však brankáře Marchettiho nepokořil. Další zajímavou šanci si připravili hosté a vlastně už ve druhém poločase. Někdejší bomber AS Mattia Destro totiž vypustil z kopaček nebezpečnou ránu, kterou López musel likvidovat s vypětím sil.

Střídající Gonzalo Villar jen pár minut po svém příchodu na trávník zamířil a zpoza vápna trefil tyč! Málem se prosadil i Borja Mayoral, jenže tomu zkazil radost ofsajd Pedra. Zbylých deset minut už hráči giallorossi dohrávali asi jako kdyby vedli o jednu branku nad Realem Madrid ve finále Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele