34. kolo
19.07.2020 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov porazil Lecce a přiblížil se záchraně

Na Marassi se hrálo v neděli večer o záchranu. Janov držel před Lecce klíčovou sedmnáctou pozici a díky vzájemnému vítězství si jí nejenom pojistil, ale navíc si vytvořil čtyři kola před koncem čtyřbodový náskok. Lecce mělo v zápase na víc, ale nedokázalo proměnit spoustu příležitostí včetně pokutového kopu.

V Janově se hrál velmi důležitý duel, který sice ještě nerozhodl kompletně o sestupujících, ale mohl výrazně napovědět, kdo bude mít čtyři kola před koncem jaké šance.

A Grifoni začali o poznání lépe a po osmi minutách se ujali vedení. Panděv šikovně posunul balón na Antonia Sanabriu a ten z kroku napálil balón do sítě. Ve 24. minutě se po kontaktu s Barrecou dožadoval pokutového kopu Riccardo Saponara, ale sudí penaltu neodpískal, a tak se pokračovalo. Ve 39. minutě předvedli hosté pohlednou akci, kterou však nedokázal zakončit Mancosu. Balón v ideální pozici minul a tím svůj tým vlastně připravil vyrovnání. Mancosu byl v tomto směru smolařem zápasu, protože před koncem poločasu se přeci jenom kopala penalta. Brankář Perin šel do skluzu a fauloval, což potvrdil VAR. Matteo Mancosu se pak postavil k pokutovému kopu a branku trestuhodně přestřelil.

Snažení Lecce pokračovalo i po změně stran a po rohovém kopu prodlužoval balón Barák, ale Lapadula nedokázal zakončit. Lecce se však za aktivitu dočkalo odměny. Po hodině hry odcentroval Mancosu a i když balón nenašel žádného adresáta, k překvapení všech skončil v síti.

Remíza by zápasu asi slušela více, jenomže Janov dokázal tři body uzurpovat pro sebe. Devět minut před koncem se opřel do balónu Jagiello, trefil tyčku a balón se od Gabrielových zad odrazil za brankovou čáru. Lecce si vybralo kus smůly a to ho nakonec stálo zápas a kdo ví, jestli i záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele