14. kolo
30.11.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Viola opět padla, popravilo ji Lecce

Fiorentina znovu zklamala a padla. O překvapení sobotního programu se postaralo Lecce a konkrétně Andrea La Mantia. Zkušený útočník se prosadil ve 49. minutě a popravil tím bezbrannou Violu.

Asi jen málokdo věřil, že právě proti Fiorentině se Lecce zvedne a zareaguje na nedávné porážky i něčím jiným než jasnou prohrou. Přesto hostující fandové měli při čtení soupisek alespoň nějakou naději, neboť všemi obletovaný supertalent Federico Chiesa tentokrát pro zdravotní problémy chyběl. Místo něj se do základu podíval další talentovaný mladík Vlahović a ten měl proti sobě hráče jako Calderoni, Rispoli nebo Rossettini.

A Fialky začaly velmi dobře. Napadaly obranu Lecce a hostující brankář Gabriel musel být neustále na pozoru. První práci mu přichystal obránce Milinković, jehož tvrdá rána po rohovém kopu zamířila jen do rukavic brankáře Lecce. Do velké šance se ve 12. minutě po rohovém kopu dostal Martín Cáceres. Na zakončení hlavou měl dost času, ale branku netrefil.

Viole se příliš nedařilo zakončení a v ofenzivě vypadala bezzubě. Celý první poločas se obešel bez větších šancí a ofenziva Lecce i Fiorentiny selhávala. Jacopo Petriccione poslal ve 44. minutě dobrý střílený centr rovnou na branku a brankář Bartłomiej Drągowski musel z brány ven.

Po změně stran udělal trenér Vincenzo Montella jeden tah, když ze hry stáhl Francka Ribéryho a nahradil jej Kevinem-Princem Boatengem. Mnoho štěstí ale zkušený Ghaňan nepřinesl, protože jen o tři minuty později Fialky inkasovaly.

Jevhen Šachov přihrávkou z levé strany našel před brankou už v malém vápnu útočníka Andreu La Mantiu, který se v obrovské šanci nemýlil! Lecce se po překvapivé akci dočkalo vedení, i když aktivnější byli přeci jen domácí hráči.

To byl pro trenéra Montellu opět signál ke střídání a do hry vyslal čerstvé síly v podobě Rachida Ghezzala. O srovnání se mohl dvacet minut před koncem postarat mladík Vlahović, kterého našel Dalbert výtečnou nahrávkou. Vlahović však těsně minut bránu. V 89. minutě mohl na 2:0 navýšit Khouma Babacar, někdejší hráč právě Violy. Jenže špatně zakončil svou akce a brankář Bartłomiej Drągowski svůj celek podržel.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele