13. kolo
21.11.2015 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Řím jen remizoval s Bolognou

Na těžko hratelném povrchu se body jen dělí a ani jeden z týmů z toho moc nadšený není. V zápase, který poznamenal prudký déšť, jsme viděli tři penalty!

Bologna chtěla AS na domácím hřišti porazit, ale neměla to snadné. Málem se ani nezačalo, protože trávník zaplavila voda, takže sudí Rocchi dokonce chvíli uvažoval, zda utkání vůbec spustí. Nakonec se ale rozhodl pro to, že hřiště je přijatelné pro utkání první ligy. V dresu domácích se na utkání hodně těšil Mattia Destro, který byl z římské kabiny odejit. Starým známým byl i záložník Matteo Brighi.

AS čeká v týdnu napjatě očekávané utkání se španělskou Barcelonou, takže se to projevilo i na sestavě. Především je výběr trenéra Rudiho Garcii limitován zraněními, protože mimo hru jsou Francesco Totti, Gervinho a rovněž Mohamed Salah. V útoku proto dostal šanci Iturbe, v obraně od začátku nastoupil zkušený veterán Maicon.

Jak je v těchto dnech zvykem, jako první zazněla tradiční marseillaisa coby uctění nedávných hrůz v Paříži. Od prvních minut bylo jasné, že krásy se dnes nedočkáme. Naopak, čekal nás těžký boj v záplavách deště a nevzhledné pokusy o vstřelení branky. Hra obou soupeřů se omezila na dlouhé nákopy, popřípadě na chabé pokusy z větší vzdálenosti jako v případě Antonia Rüdigera.

Do zajímavé pozice mířil s míčem Mattia Destro, který ještě nahrával na zcela volného Giaccheriniho. Toho jednak doběhl Maicon, především ale v rozhodujícím momentě zapůsobil déšť. Míč zkušenému hráči uklouzl a Maicon jej v pohodě odkopl. Větší problémy způsobil římskému sokovi Giaccherini, který našel nabíhajícího Anthonyho Mouniera. Francouzský křídelník dokonce vstřelil po chybě obrany gól, jenže sudí Rocchi jej nepochopitelně neuznal!

Ani sudí už ale Vlkům nepomohl při další šanci Bologně. Obránci AS nepochopitelně zmatkovali, míč po rohovém kopu neodkopli a byli za to potrestáni. Míče se po několika odrazech zmocnil Adam Masina a vstřelil svou druhou branku v letošní sezoně!

Domácí vypadali jako tým, kterému jsou jedno povětrnostní okolnosti. AS, na druhé straně, působilo dojmem týmu, který je schopen produktovat kvalitní fotbal jen v kvalitních podmínkách. Hra Bologně vypadala jednoduše, lehce a inteligentně. Svou bojovností Felsinei Vlky naprosto zaskočili a hostům dlouho trvalo, než našli svou tvář.

Po skvělém napadání se s míčem u nohy hnal do šance Alessandro Florenzi a brankář Antonio Mirante musel vyběhnout. Míč sice zasáhl rukou mimo své území, ale dle sudího si zasloužil jen žlutou kartu. Z následného přímého kopu stejnou rukou vytěsnil skvělou ránu Miralema Pjaniće.

Stejný hráč se dostal do první šance druhé půle, když si naběhl do vápna a po krásné kombinaci s Alessandrem Florenzim pálil. Míč však skvělým zákrokem zastavil Gastaldello. AS nadále útočilo a odměnou mu byla vyrovnávací branka. Anthony Mounier vypomáhal obraně svého celku, ale zasáhl centr Iturbeho rukou uvnitř vápna. Sudí Rocchi ihned pískal penaltu, kterou se štěstím proměnil Miralem Pjanić.

AS začalo po vstřelené brance ovládat hřiště a útočilo mnohem agresivněji. Do zápasu se podívali také Torosidis a Vainqueur. Další velkou šanci AS vytvořil Edin Džeko, který zpracoval dlouhý míč a ještě nahrával Pjanićovi. Ten však vysoko přestřelil bránu!

O mnoho úspěšnější byl jeho krajan. Ale pěkně postupně. Nejprve se do šance dral Juan Manuel Iturbe. Toho ve vápně fauloval Rossettini. Sudí Rocchi opět pískal penaltu, k níž se postavil Edin Džeko, a přesnou střelou otočil skóre - 2:1!

Ani to ale nebylo vše. Pět minut před koncem totiž Bologna srovnala stejným způsobem, jakým o vedení přišla. Z penalty po faulu novice Torosidise se trefil někdejší hráč AS, Mattia Destro. AS tak přišlo v závěru utkání o výhru a z promáčené Bologně si odváží jen bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
scr

v tomhle utkani budou dulezite body pro AS...myslim i kdyz v to doufam, ze se nestane, je ze AS trochu vypusti zapas LM s Barcou a nepostavi nejsilnejsi sestavu...

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Ve čtvrtek preview na zápas , který se hraje v sobotu-trošku divné.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele