34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím vzývá krále. Totti otočil utkání s Turínem

Neskutečný závěr mělo dnešní utkání mezi domácím AS a hosty z Turína. Ačkoli ještě deset minut před koncem Turín vedl, přehlíženému Tottimu stačilo šest minut na hřišti, aby dvěma góly otočil skóre utkání a získal pro Vlky tři body!

Vlci v hlavním městě přivítali Býky a čekal se strhující duel. Domácí totiž stále nevzdávají sen o druhém místě, ale musí si zároveň hlídat záda kvůli Interu. Atmosféra v jejich táboře navíc není nijak oslnivá a dnes se opět pískalo. Jen na lavičce začal symbol AS, kapitán Totti. Do hry se naopak dostali Maicon i Emerson. Kapitánskou pásku navlékl Alessandro Florenzi, protože odpočinout si potřeboval Miralem Pjanić i Daniele De Rossi.

Turínské FC právě prožívá poměrně dobrou sérii a daří se mu. Trenéru Venturovi dělal starosti především útok, protože zraněni byli Ciro Immobile i Maxi López. Na svou šanci tak dnes spoléhali Andrea Belotti s Josefem Martinezem. Do hry se od úvodu dostali i Gastón Silva, Gazzi nebo Glik s Obim. Pouhých dvacet minut stačilo Turínu na první vážnější akci. Kostas Manolas minul dlouhý míč a Josef Martinez z první pálil těsně vedle tyče!

AS nechalo Býky hrát, i když jsem z projevu a přístupu domácích neměl pocit, že by to byl záměr. Nevýraznou hru přerušil až Douglas Maicon, který pronikl k vápnu a šajtlí vyzkoušel reflexy brankáře Padelliho. Většinu ofenzivních akcí vedl Diego Perotti, kterému ale chyběla větší podpora od kolegů. Rychlý pas Emersona vpřed sice El Shaarawy nezachytil, ale balon se dostal k Salahovi. Ten ale tvrdou ranou doprostřed našel jen pozorného Padelliho!

Jeden z hráčů, kteří se zamlouvají římskému týmu, je bezesporu Bruno Peres. Mladý a vyhledávaný bek se rozeběhl do rozvrácené obrany AS a krásně našel Josefa Martineze. Ten si elegantně obhodil vysokého zadáka Manolase, jenže celou akci zakončil střelou hodně vysoko nad! Na opačné straně něco podobného provedl Radja Nainggolan, který čerpal nahrávku od Mohameda Salaha. Jeho rána z první ale rovněž mířila mimo branku Padelliho!

Vlci si laxním přístupem koledovali a málem za to pykali po ráně Belottiho. Mladý Ital by na sebe rád upozornil trenéra Conteho a krásnou ránu napálil jen do tyče! Brankář Szczesny by byl u tyče příliš pozdě. Při další šanci už ale Belottimu nic radost nezkazilo. Po rohovém kopu totiž Manolas stáhl k zemi právě Belottiho a sudí nařídil pokutový kop! Ten si vzal na svědomí právě italský dlouhán a bezpečně svou šanci proměnil - 1:0 pro Turín!

Giallorossi byli v šoku, trenér Spalletti nasadil útrpný výraz a poslal na rozcvičení Tottiho. Mezitím Radja Nainggolan ostřeloval bránu Padelliho, který vytáhl dobrý zákrok. Ještě víc se domácí zlobili poté, co míč ve vápně nastřelil ruku Gastona Silvy, kterou měl hodně daleko od těla. Sudí Calvarese ale mlčel. Mnozí možná čekali, že do druhé půle vyběhne Francesco Totti. Nevyběhl. Naopak musel přihlížet tomu, jak jeho spoluhráči dál bloumají po hřišti bez jakékoli energie a nápadu. Probrat je mohla rána Florenziho, která byla tečována na roh.

Z něho se míč dostal k Nainggolanovi, který znovu nastřelil ruku soupeře! Ten ale neuvěřitelně nechal pokračovat ve hře a bezmoc domácích hráčů byla neúnosná. V tu chvíli se trenér Spalletti rozhodl, že je čas nasadit Edina Džeka, aby dokázal, zda si zaslouží budoucnost v jeho týmu. AS začalo tlačit a výsledek se brzy dostavil. Po rohovém kopu od Perottiho se do vzduchu pověsil Kostas Manolas a hlavičkou k tyči srovnal!

To byla velká úleva pro domácí, kterým dosud štěstí naprosto nepřálo. Bod ale Vlkům nestačil, takže se znovu vrhli do útoku. Po faulu na Salaha vyslal ránu na bránu Manolas, ale jeho nabuzení po vstřelené brance nemohlo být opakováno. Sotva přišel na hrací plochu Olimpica Pjanić, aby otočil výsledek, stalo se. Jenže ne tak, jak by si domácí přáli. Turín se vydal do ojedinělé akce, z čehož rezultoval pas před bránu. Tam zaspal Maicon, čehož využil Josef Martinez a doklepl míč do sítě!

Pak se ale stalo něco neskutečného. Francesco Totti, který je v římském prostředí nechtěný trenérem i majitelem, se zapojil do zápasu. A tentokrát všem pochybovačům zavřel ústa s grácií sobě vlastní. Nebyl na hřišti ani minutu, ale když se k němu dostal centr střídajícího Pjaniće, doklepl jej do brány! Olimpico bouřilo, ale nebylo to všechno. O pouhou minutu dokonal dílo zkázy kompletně. Kamil Glik se dopustil přestupku v pokutovém území, tentokrát si už sudí jeho ruky všiml a domácí kopali penaltu. Kdo by se k ní mohl postavit, než Totti? Tak legenda Giallorossi otočila zápas během pár minut a pohádka pokračuje.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
milan78

Totti

Reagovat
kopajda

chyba ve třetím odstavci: Pouhých dvacet sekund...

Reagovat
ryzskej

Reagovat
kopajda

PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

Tohle je další z x momentů, kdy si říkám, jakou chybu Spalletti dělá. Mám pocit, že France je v lepší formě než pár let zpátky. Džeko musí pryč a Totti o rok prodloužit! Zaslouží si pravidelnější a větší porci minut..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hlavně lhář! Nechápu jak může prohlásit, že AS Řím by potřeboval aspoň 4 až 5 hráčů takové kvality jako je Francy a přitom ho vůbec nestaví a když, tak už jen potupně ke konci na pár minut. Asi lže, aby si nepoštval fanoušky ještě více...

Reagovat
scr

Koukáme,ze je to tu samy trenér:) Totti je eso a trenér přesně ví,kdy ho nasadit.Už prostě nemána celozapasove tempo,takže radsi ho nasazovat na kratší části zápasu,kde ukáže že je stálepplatným hracem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele