22. kolo
08.02.2015 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Città di Palermo 3:0

Milánský Inter zvládl náročný zápas s Palermem a díky dvěma zásahům hlavního hvězdy večera se posunul na devátou příčku. Obávaná střelecká dvojice Palerma dnes večer vyšla na prázdno a obrana Interu tentokrát vydržela. Palermo i proto klesá na osmou příčku Serie A.

Do základní jedenáctky se vměstnaly i nové posily Nerazzurri jako Xherdan Shaqiri, Davide Santon nebo Marcelo Brozović. Hlavní útočnou zbraní byl Mauro Icardi, který i dnes potvrdil status jasné jedničky do útoku a skóroval dvakrát. Palermo vsadilo opět na osvědčenou ofenzivní dvojici Franco Vázquez, Paulo Dybala, která ale dnes nedokázala dostat za záda brankáře Samira Handanoviče ani jeden míč.

Inter Milán v prvních minutách hrál hodně agresivně, ale jeho snahy nevedly k první vstřelené brance. Po sedmé minutě se k hlavičce prodral brazilský obránce Juan Jesus, který míč zasáhl velmi dobře. Jenže na místě byl brankář Stefano Sorrentino, který předvedl vynikající zákrok a tím zneškodnil dobrou šanci Interu Milán. Po faulu domácího brouska Garyho Medela se dostal k zakončení ze standardní situace mladý zázrak Paulo Dybala, který střelecky táhne Palermo k pohárům. Ale dnešní přímé kopy mu příliš nevycházely.

Naopak to byl Inter, který se dostal do vedení. Poté, co Xherdan Shaqiri zahrával rohový kop, se ve vápně nejlépe zorientoval Kolumbijec Fredy Gurín a přesnou hlavičkou odraženou od země poslal milánský klub do vedení. Ani zákrok brankáře Sorrentina nestačil - 1:0 pro Inter.

Po pětadvaceti minutách se k centru ze strany dostal Lazaar, který před bránou našel nabíhajícího Rigoniho. Ten ale ve skluzu poslal míč těsně vedle tyče! K dalšímu zakončení se dostal po kličce do středu Dybala, jenže technickým obstřelem mířil mimo. Spolupráce mezi Marcelem Brozovicem a Rodrigem Palaciem skončila zakončení zkušeného střelce, který ale pálil mimo. Deset minut před koncem první půle musel Inter střídat, když se zranil Yuto Nagatomo. Vystřídal jej mladý Brazilec Dodo.

První poločas rozhodně nebyl dobrou reklamou na fotbal, ale ten druhý zdání z celého souboje napravil. Tlak Interu málem v další branku přeměnil Icardi, který si nabíhal na centr ze strany, ale mířil mimo. Pět minut po změně stran mohlo Palermo srovnat, ale obrovskou šanci zahodilo. Nejprve se Barreto dostal za obranu, v úniku poslal míč ještě na Dybalu, jenže na jeho zakončení číhal Samir Handanovič. K dorážce se dostal Jajalo a pálil do tyče. Od ní se míč odrazil znovu k Dybalovi, ale ten ve skvělé šanci přestřelil!

O chvíli později zazněla branková konstrukce také na druhé straně. Po centru před vápno se dostal k hlavičce Mauro Icardi, ale i když přehodil brankáře Sorrentina, gól slavit nemohl. Zastavila jej totiž tyč. O pouhé dvě minuty později nastřelil břevno brány Palerma Andrea Ranocchia, který se rovněž chytal za hlavu. Inter slavil až o chvíli později, kdy se míč dostal na vápně k připravenému Maurovi Icardimu, který si jej zpracoval a krásnou ranou jej poslal za záda brankáře Stefana Sorrentina! 2:0 pro Nerazzurri.

Patnáct minut před koncem se k zakončení dostal Mauro Icardi, ale centr Xherdana Shaqiriho neproměnil v další branku. To se mu povedlo až o chvíli později. Dvě minuty před koncem utkání Fredy Guarín s míčem u nohy parádně pronikl do vápna a poslal tam centr před bránu. Tam se objevil mladík Icardi, který potvrdil roli zabijáka a stanovil definitivní podobu výsledku. Palermo si odváží ze San Sira třígólový příděl.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

povinna vyhra 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (nagatomo, dybala, jajalo)

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
klokan.paul

Tip X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele