5. kolo
29.09.2014 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Città di Palermo - SS Lazio 0:4

Lazio si odváží tři body ze Sicílie, ačkoli minimálně v první půli byly síly na obou stranách barikády vyrovnané. Tým z Věčného města ale tvrdě trestal chyby Palerma, kterých se Iachiniho svěřenci zkrátka nevyvarovali. Hattrickem se blýskl Filip Đorđević.

Po delších úvahách, co vlastně s míčem, to z dálky zkusil Edson Braafheid, ale brankář Sorrentino jeho pokus viděl již dlouho dopředu a neměl problémy s jeho chycením. Po parádní akci Palerma se domácí útočník Paulo Dybala dostal na hranici velkého vápna a najednou se ocitl ve velké šanci. Brankář Federico Marchetti jen sledoval, jak míč míří těsně vedle tyče.

Franco Vázquez se na velkém vápně skvěle uvolnil, ale střela mu nevyšla a Marchetti opět neměl zásadní problém. Ten ale mělo Lazio, kterému se vůbec nedařila kombinace. Pokusy o napadání sice občas někdo z útočníků Biancocelesti pomálu realizoval, ale Palermo bylo rozhodně aktivnějším týmem. Franco Vázquez byl dnes večer hodně vidět, ale ani jeho rychlé nohy a míčová technika mu nezaručily gólové úspěchy. Včas totiž zasáhli obránci Lazia.

Palermo dál tlačilo, ale stačila jedna chyba a veškerá snaha přišla vniveč. Po centru před branku propadl míč na malé vápno, kde se ocitl Filip Đorđević, jenž je v těchto vodách jako doma. Lazio se díky jeho přesnému zakončení mohlo radovat z důležité trefy, která přišla v nejpotřebnější chvíli. Palermo bylo šokováno a do šaten mířilo jako prohrávající tým.

Do druhého poločasu vstoupili nebojácně hosté z Věčného města. Reprezentant Candreva utekl po pravé straně, odcentroval a sledoval, jak obránci před zkušeným Sorrentinem odvracejí míč na rohový kop. Mladík Paulo Dybala přicházel do Itálie jako velký talent, který po chvíli upadl v zapomnění.

Tvrdé souboje ve druhé lize mu ale evidentně prospěly a po odchodu Abela Hernándeze se na Dybalu upírá největší pozornost ze všech útočících hráčů Rosanero. Také po změně stran se Dybala nemazlil s míčem příliš dlouho a tvrdě vypálil. Marchetti byl ale na svém místě a zabránil vstřelení gólu. Dvacet minut před koncem se do velké šance dostalo Palermo, když si Luca Rigoni naběhl do vápna, ale z bezprostřední blízkosti branku Lazia trestuhodně minul. Tohle si bude vyčítat ještě hodně dlouho. Byl sice v těžké pozici, ale snad ze dvou metrů měl určitě zakončovat lépe.

Filip Đorđević zakončil z malého vápna patičkou, ale Stefano Sorrentino vytasil parádní zákrok a míč vyrazil. Domácí brankář se rychle zorientoval a výborně zlikvidoval i bezprostřední dorážku! Na opačné straně kontrovalo Palermo Vázquezem. Ten hlavičkoval z malého vápna, ale pozorný Marchetti dnes exceloval a protihráče skvěle vychytal. Fatální chyby v závěru připravily Rosanero o možnost dramatické zápletky a naopak římské Lazio konečě zabralo. Druhou branku v utkání vstřelil Filip Đorđević, který si elegantní "zasekávačkou" poradil s dotírajícím obráncem před sebou a míč napálil pod břevno!

Brankář Sorrentino si musel připadat jako ve zlém snu, protože o pár minut později se Đorđević dostal k míči potřetí a chybu obránce z velkého úhlu šikovně potrestal. Někdejší hráč Nantes přišel do Lazia zadarmo a prezident Claudio Lotito si dnes večer musel mnout ruce. Nová posila dnes naprosto excelovala - 3:0.

Zdevastované a frustrované domácí mužstvo toužebně očekávalo konec utkání, ale Marco Parolo mu zasadil ještě jeden úder. Poslední branka dnešního utkání padla v závěru zápasu, když se po skrumáži těl v pokutovém území prosadil právě italský záložník.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
bayern987

0:3 3x Klose... žadnej Dordevic!

Reagovat
Pipo123

troška naopak

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele