27. kolo
16.03.2015 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Řím - UC Sampdoria 0:2

Další nešťastné utkání si připisuje římský celek. Zatímco Lazio své utkání zvládlo, AS si nedokázalo poradit se Sampdorií Janov a jeho mizérie pokračuje. V pondělní dohrávce dvakrát inkasovalo, když se o branky hostí postarali Lorenzo De Silvestri a Luis Muriel.

Trenér Rudi Garcia se musel obejít bez dvou záložníků - Daniela De Rossiho a Radjy Nainggolana. Jejich místo v záložní řadě zaplnili Miralem Pjanić a Alessandro Florenzi, který v letošní sezoně alternuje kdekoli, kde je potřeba. Dalším problémem bylo zranění Kostase Manolase, na jehož místě nastoupil Mapou. V útoku se Garcia opět spolehl na kapitána Tottiho, kterého podporovalo duo Gervinho - Iturbe. Ty měl strážit mimo jiné Alessio Romagnoli, který je kmenovým hráčem AS. Do útoku se postavil další hráč, jehož historie je spjatá s Giallorossi - Stefano Okaka Chuka.

Už ve druhé minutě měla obrana Dorie práci, když Miralem Pjanić povedenou kolmicí startoval Gervinha. Včas ale vystoupil Lorenzo De Silvestri. Keita natáhl ke střele ze zhruba třiceti metrů, ale trefil jen Obianga. AS bylo v těchto chvílích jednoznačně aktivnější, ale často jej brzdila špatná finální nahrávka, popřípadě malý počet hráčů, kteří by se nabízeli přímo v pokutovém území. Další Pjanićův míč se dostal k Gervinhovi, ale skvělý brankář Viviano zasáhl včas a adekvátně.

Seydou Keita po patnácti minutách vstřelil kýženou první branku, ale ta kvůli ofsajdu nemohla platit. Sampdoria to zkoušela především skrze rychlé kontry. Jeden takový táhl rychlík Eder, který si zaběhl za obranu a vypálil na brankáře Morgana De Sanctise, ale do jeho rány se vložil obětavým skokem Davide Astori. Na hrotu útoku AS se pohyboval kapitán Francesco Totti, kterého skvěle oslovil mladík Iturbe. Totti přebíral nahrávku svého mladšího kolegy na hranici ofsajdu, ale mohl postupovat na Viviana. Toho nakonec přízemní dělovkou také napálil.

První půle patřila domácím Vlkům. O první branku se mohl postarat sprintující Gervinho, který obešel protihráče, ale včas vyběhl brankář Viviano a šanci nadvakrát zlikvidoval. Následně Totti nezužitkoval centr na zadní tyči, protože neodhadl míč. Další obrovskou šanci vytvořil Gervinho osobně, když nahrával zpět na vápno. Tam se ocitl nabíhající Miralem Pjanić, který zakončoval ve skluzu. Brankář Viviano se ale vyznamenal a na čáře míč chytil. Gervinhovi patřily poslední okamžiky první půle, protože krátce před jejím koncem uběhl svým strážcům a pálil na Viviana, ale ten reflexivním zákrokem míč vyrazil!

Dvě minuty po změně stran Alessandro Florenzi centrem našel Tottiho, ale ten nečekal, že by se k němu míč dostal. Nakonec zakončoval jen stehnem mimo. Někdejší hráč AS, kterým byl Stefano Okaka, vybojoval pro své barvy rohový kop, ze kterého AS udeřilo. Obránci AS zaspali, Samuel Eto'o se s míčem dostal až do vápna a nahrával před bránu. Tam byl sice Lorenzo De Silvestri tísněn, ale obrana domácích nebyla moc důrazná ani organizovaná, takže se obránci podařilo vstřelil gól!

Do hry se na straně domácích postupně dostali Verde a Doumbia, hosté vyslali na trávník záložníka Duncana. Právě se střelou mladíčka Verdeho měla obrana Dorie plno práce a nakonec ji odrazila na rohový kop. Zatímco Garcia poslal na hřiště Adema Ljajiće, Siniša Mihajlović vytáhl poslední trumf - Luise Muriela. A dobře věděl, co dělá, protože rychlík z Kolumbie si lehce poradil s dvojicí Mapou - Astori a nejprve trefil tyč. Míč se k němu později vrátil a Muriel z první vstřelil svou třetí branku v pěti utkáních.

Deset minut poté se AS pokoušelo vstřelit alespoň jednu branku a poměrně blízko byl Verde, ale jeho ránu pod břevno vytáhl Viviano. Ten se musel činit také po ráně Miralema Pjaniće, ale vše zvládl. Tíhu okamžiku naopak nezvládl reprezentant Mali Seydou Keita, který se nejprve rozčiloval v pokutovém území, takže mu sudí Calvarese udělil žlutou kartu. Následně mu Keita ironicky zatleskal, což většina arbitrů nesnáší zrovna dobře - červená karta. AS nepomohla ani závěrečná hlavička Astoriho, kterou vytahoval Palombo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
scr

1:0

Reagovat
kopajda

no to si snad dělají srandu s tím článkem ne?! kdo to má číst?! to je hnus

a dát do základu tři zraněný...

Reagovat
Largo

Copak se Ti nelíbí?

Reagovat
kopajda

třeba pravopisný chyby, nesmyslný věty a chybný informace

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Il Principino

Opravdu nemám slov. Šílenej výkon....Doumbia naprosto neviditelnej, Totti by byl platnější i po 2 litrech vína než on. Je mi skoro až do breku....budem rádi, že uděláme alespoň evropskou ligu pokud to půjde takhle dál....

Reagovat
Largo

Souhlasím se vším až na Tottiho. Toho bych tam vůbec nedával. Není to absolutně hráč, který by zapadal do systému.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm možná se na hrot moc nehodí a spíš by mohl zase hrát jako ofenzivní záložník... protože jeho rozehrávky a myšlenky jsou geniální... ale jak vidno, tak ani ty hrotové hráče prostě nemáme a on je někdy mnohdy lepší volba, jak cokoliv je k dispozici....

Reagovat
Largo

Přesně, Totti je nejlepší za útočníky. Potřebujeme tam nějaký kladivo do vápna, Totti je v systému 4-3-3 prostě ztracen.

Reagovat
Il Principino

Reagovat
Il Principino

Rudi by měl to rozestavení změnit....ty naše výkony jsou fakt strašně mdlý a bez nápadu. Kreativita nulová.....A jak píšeš Tottiho jedině na AM.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbiu nesnaším od prvního zápasu, namistrovanej černoch s límečkem nahoře. Totalne zbytečnej hráč ... zlatej Okaka oproti němu.

Reagovat
Largo

Mrzí mě, že ho vedení přivedlo namísto Adriana. Stejně jako mě štve Ibarbo namísto třeba Yarmolenka...

Reagovat
kopajda

škoda, hra dobrá, ale až na to zakončení, chyběl vždycky kousek; pak najednou z prvního závaru vyšla první střela a gól a pak už to šlo z kopce, křeč, nervozita. i tak si myslím, že AS mělo vyhrát, dát za první poločas tři branky a byl by klid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele