11. kolo
03.11.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Cerciho odveta: Turín zastavil Římany

Další z rekordů zůstane nepokořen, Turín totiž ukončil vítěznou šňůru AS Řím na čísle deset. Hosté sice díky trefě Kevina Strootmana vedli, ale bývalý hráč Vlků srovnal. Po chvíli laxního přístupu Alessio Cerci využil chyby Benatii a v Turíně slaví cenný bod.

Římané se v zápase s Granatou museli obejít bez služeb hráčů jako je Francesco Totti, Gervinho nebo Leandro Castán. Proti bývalým spoluhráčům se v dresu nebezpečného Turína postavil střelec Alessio Cerci, na svou šanci kvůli zranění jen marně čekal Matteo Brighi. Večerní utkání jedenáctého kola první italské ligy se v oblasti Piemontu hrálo za vynikající atmosféry. K ní chtěli samozřejmě přispět i hráči. Nutno podotknout, že ani přes postavení lídra tabulky se domácí borci AS nijak nezalekli.

Zejména rychlík Alessio Cerci řádně proháněl zkušenou dvojici Federico Balzaretti - Nicolas Burdisso. Zvláště nerozehraného Argentince čekal proti granatě velmi složitý duel. Kombinace hostujících Vlků nevedly k požadovanému výsledku, protože Venturovi svěřenci skvěle bránili a nedovolovali ofenzivnímu složení Pjanić - Borriello - Florenzi více akce.

Prvou půlhodinu se AS dařilo držet míč na svých kopačkách i bez pomoci Tottiho, Toro spoléhalo na rychlé protiútoky. Vlci se málem mohli radovat po standardní situaci, ale nacvičený signál s Florenziho zakončením těsně minul břevno. Rychlonohého Cerciho musel Benatia zadržet nedovoleným zákrokem, za což byl potrestán žlutou kartou. Ta jej distancuje v příštím utkání, což je opět citelný zásah do obranné řady. Římany mohl rozradostnit alespoň útok, protože spolupráci Balzarettiho s Pjaniće zakončil mladý záložník centrem na nabíhajícího Kevina Strootmana a ten z první překonal Padelliho!

Po faulu tvořivého záložníka Bosny a Hercegoviny dostali Venturovi svěřenci příležitost odpovědět také vstřelenou brankou, útočník Alessio Cerci ale svou osobní vendetu nezakončil ideálně. Zatím. Do druhé půle vešlo AS mnohem pasivněji a Turín přebral aktivitu. Jeho nahrávky sice stále ještě nenabraly efektivního rázu, ale neustálý pohyb s míčem i bez něj dělal hostům velké problémy.

Tým trenéra Rudiho se zatáhl na vlastní polovinu a působil dojmem početně oslabeného celku. Zvyšující se tlak dokázal ještě De Sanctis ukočírovat, když skvělým zákrokem zneškodnil perfektní volej Meggioriniho, ale o dvě minuty později už gólu zabránit nedokázal. Obrana AS varování nedbala a toho využil právě Meggiorini. Hostující fanoušci možná doufali v odpískání zákroku v pokutovém území AS, ale Luca Banti nechal ve hře pokračovat. Meggiorini tedy obešel dnes chybujícího Benatiu, nahrál před bránu a tam si míč našel volný Cerci - 1:0.

AS sice opět chtělo vzít otěže utkání do svých rukou, ale ani zákrok na pronikajícího Maicona sudího Bantiho nedonutil odpískat penaltový zákrok. Patnáct minut před koncem utkání tedy museli hosté začínat od začátku. Ani střídající rychlík Adem Ljajić nedokázal překonat zformovanou obranu granaty. A pro jistotu za nimi stál ještě Padelli, který v případě potřeby skvěle zasáhl (jako proti přímému kopu Adema Ljajiće). Zbývající čtyřminutové nastavení již nervózní Ventura přestál a mohl slavit skvělý úspěch svých svěřenců.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Celá Italská liga je zaplacená..Hraje se tam podle mafiánských tiketů

Reagovat
Slejdy

tak urciteeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak suhlasim s tebou je to podvod...

Reagovat
smazaný uživatel

zoufalec

Reagovat
kopajda

chudáčci

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
kopajda

no co dodat - AS umí hrát proti 11 jak v 11, tak v 10, ale neumí hrát proti 12 - rozhodčí se druhou půli hodně snažili, aby Řím nevyhrál, kdykoli si lehl domácí hrát na trávník, okamžitě hvizd - no prostě komedie

kdo jste zápas viděli, musíte uznat, že AS měl kopat 2 penalty, obě dvě jasné a tu druhou měli 3 rozhodčí přímo na talíři

jinak je vidět, že v turíně jsou úplní debilové, v hlavě úplně vybrakovaní - celý zápas bučeli na Balzarettiho a potom, když tá Cerci, který se naučil hrát fotbal v Římě, gól, slaví všichni jako pominutí

radost z výsledku nemám, ale aspoň AS dostalo gól, "už to potřebovali"

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna penalta měla být, to bezesporu. Rozhodčí byl dement a hlavne golu turina predchazel faul. Na druhou stranu si za to mužou sami, za ten laxní přístup pote co dali gol.

Reagovat
kopajda

to jo, právě proto měli ten gól konečně dostat

a ten faul taky mohl být

Reagovat
smazaný uživatel

http://m.youtube.com/watch?v=OjjfVMQnU8M&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DOjjfVMQnU8M

No...po téhle Strootmanově brance jsem docela věřil...nakonec ale i poslední naděje na víkendovou výhru zklamala. Po dlouhé době týden bez výhry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele