30. kolo
25.03.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Florenzi vstřelil vítězný gól, Řím slaví

Turín nezastavil vítěznou sérii AS, rozhodl střídající Florenzi. V souboji o nominaci Cesareho Prandelliho se utkali útočníci Mattia Destro a Ciro Immobile. A po konci utkání nemůžeme říci, kdo má větší šance - skórovali totiž oba mladíci.

Římané vstoupili do utkání na Stadio Olimpico s bezchybnou obranou, která je stále nejlepší v lize. Problémem ale mohla být absence stopera Mehdiho Benatii, který kvůli kartám nemohl nastoupit. Na jeho místě se objevil v ligové premiéře Rafael Toloi. První zátěž pro obranu domácích znamenal průnik Alessia Cerciho, který prostředí AS dobře zná. Leandro Castan si ale i za pomocí faulu poradil.

Do základní sestavy Římanů se dostal opět obránce Maicon, který pronikl do vápna a upadl, ale sudí Bergonzi penaltu k nepochopení domácích tifosi nepískal. Castan byl dnes večer pověřen náročným úkolem uhlídat hvězdného střelce Cira Immobileho, který v minulém utkání skóroval třikrát. V úvodních deseti minutách však brankář Morgan De Sanctis žádnou jeho šanci řešit nemusel. Do ní se naopak dostával Maicon, kterého lobem vyslal Totti. Ale Brazilec brankáře soupeře nepřehodil.

Po několikátém zásahu Leandra Castana se s míčem k blízkosti pokutového území dostal Gervinho, jenž ještě nahrával Maiconovi. Ten centrem hledal nabíhající spoluhráče a Daniele De Rossi instinktivně přenechal míč Tottimu. Jeho poměrně nerazantní střela však mířila jen do náruče brankáře Padelliho. Zkušený brankář Turína se stal hrdinou následujících minut, minimálně pro fanoušky hostí. Nejprve totiž zlikvidoval pokus Romagnoliho, po něm si poradil i s náběhem Destra a nakonec jen tak mimochodem vykopl téměř z brankové čáry dorážku Miralema Pjaniće!

Římu se v minulém utkání proti Chievu povedl závěr první půle a dnešek nebyl výjimkou. O této situaci se možná bude ještě dlouho mluvit, protože v čase nahrávky byl Mattia Destro minimálně na hraně ofsajdové pasti, ale přesto se mohl radovat z další branky. Od svého zranění se neustále zlepšuje a dnes čerpal ze skvělé práce Gervinha. Ten oběh dva protihráče, vysunul Destra a ten si ve skluzu s vyběhnuvším brankářem Padellim poradil - 1:0.

Ještě lepší moment si však pro sebe uzmul Ciro Immobile, který pět minut po změně stran předvedl fotbalovou parádu. Totti by mohl vyprávět, jak těžké je zasáhnout míč k tyči z voleje, ale Immobilemu se to povedlo náramně - na přesný pas zareagoval rychleji než nováček Rafael Toloi a napálil ho za záda brankáře De Sanctise!

Vstřelený gól samozřejmě nalil do těl hráčů Turína optimismus a chuť skórovat, ale obrana AS si již dávala větší pozor. Náhodný nákop na Immobileho se nedostal k adresátovi včas, stejně se dařilo Maiconovi, který z úhlu nastřelil jen brankáře Padelliho. Mezi tři tyče se netrefil ani Radja Nainggolan, jehož hlavička mířila těsně nad bránu. Alessio Cerci skóroval v posledním vzájemném utkání, ale dnes se mu příliš nevedlo. Situaci čtyř na dva vyřešil sice dobrou, ale nepřesnou střelou mimo tři tyče. Skvělý průnik Maicona sledoval kapitán Totti již jen ze střídačky, jeho místo zaujal Adem Ljajić. Ani te se však radovat nemohl, protože Gervinho v dobré pozici pálil vedle!

S přibývajícím tlakem začal být tlak AS více zřetelný, ale nevedl k žádné větší šanci. Až rána Rafaela Toloie z konce utkání se dá považovat za krásný fotbalový moment. Ale brankář Padelli si s ránou mladého Brazilce nakonec poradil. Rudi Garcia sáhl k poslednímu střídání a nasadil mladíka Florenziho. A byl to skvělý tah, protože právě Florenzi se dostal ke střele před vápnem a rozhodl!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Il Principino

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
Il Principino

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele