31. kolo
07.04.2013 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Palermo ožívá, třemi góly poráží Sampdorii

Blucerchiati se sice nemusí vyloženě strachovat o prvoligovou příslušnost pro příští rok, ale třináctá příčka není ničím oslnivým. Zvláště ne po slibném úvodu do sezony. Nicméně, hlavní zprávou posledních týdnů bude zmrtvýchvstání sicilského Palerma.

Situaci Palerma jsme zmiňovali již několikrát a netřeba se k tomu obsáhleji vyjadřovat. Koneckonců, dokládá ji svými výroky i prezident Maurizio Zamparini, který označuje probíhající sezonu jako špatný sen. Z něho se ale, zdá se, Palermo probouzí. Sérii proher a remíz ukončilo duo Iličič - Miccoli dvěma trefami do sítě AS Řím, které na Sicílii podlehlo. A dnes zareagovali svěřenci Sanninovi svěřenci stejně - výhrou.

V úvodní fázi utkání drželo Palermo míč na svých kopačkách, míč nejčastěji směřoval na Josipa Iličiče nebo Fabrizia Miccoliho. Klíčová finální přihrávka se ale dlouho nedostavovala. Právě spolupráce těchto dvou hráčů přinesla první náznak gólových šancí, když po nahrávce Iličiče postupoval na Sergia Romera Fabrizio Miccoli celkem osamostatněn. Zajímavou šanci ale brankář janovského celku chytil.

Na změnu skóre čekali diváci něco málo přes půlhodinu. Na přetažený centr Fabrizia Miccoliho si naběhl Steve von Bergen a ve skluzu překonal bezmocného Romera - 1:0.

Sampdoria se ale nevzdala a do konce poločasu vyrovnala. Rozehrání rohového kopu nezpozoroval Jasmin Kurtič, který neuhlídal svého soupeře a tak se hlavou Gianni Munari prosadil.

Pět minut po návratu z kabin se Palermo chystalo do útoku. Josip Iličič prokázal cit pro hru, když místo střely volil zpětnou nahrávku na nabíhajícího Riose - tomu ale rána nesedla. A tak si otočení skóre vzal na starosti Iličič osobně. Již od poloviny hřiště tušili domácí problémy, ale postupujícího Slovince nezastavila ani trojice hráčů. Se všemi si Iličič poradil, v pokutovém území udělal kličku bránícímu Gastaldellovi a technickou střelou překonal Sergia Romera!

Sicilský celek tušil svou převahu a vyjádřil ji ještě jedním gólem. O pět minut později navázal na Iličiče Santiago Garcia, který zakončil kapitánem Miccolim dobře rozehraný rohový kop. Standardní situace dnes Palermu výborně svědčily, Sampdoria nevěděla, jak je je bránit.

Skóre ale mohlo být mnohem vyšší - Iličič našel citlivým obloučkem za obranu domácích naběhnuvšího kolegu Miccoliho, která ale nechal vyniknout Sergia Romera. Dvojice hráčů Palerma dělala domácímu výběru velké problémy a dvacet minut před koncem se akce opakovala v obráceném gardu. Po Miccoliho pasu si Josip Iličič poradil se dvěma protihráči, ale jeho rána mířila nad. V poslední desetiminutovce Palermo spíše bránil nadějný náskok a díky třem bodům je atmosféra v klubu mnohem veselejší. I tak ale rosanero čeká ještě hodně práce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele